Hozzávalók:

6 paradicsom
kakukkfű, kevés olívaolaj, balzsamecet, nagyszemü tengeri só

25 dkg Puy lencse (Ez a francia lencse apróbb, zöld szemű, delikát-üzletekben kapható. Érdemes kipróbálni, nem kell áztatni, nagyon finom diós íze van, salátákba kiváló.)
1 kisebb fej lilahagyma
2 ek vörösborecet
nagyszemü tengeri só
olívaolaj (extraszűz)
4-5 kanál aprított petrezselyem, kapor és metélőhagyma (más zöldfűszerekkel is jó, ízlés szerint)
10 dkg gorgonzola
1 marék zsenge spenótlevél, fokhagyma
ossz.JPG
Előkészítjük a paradicsomokat. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, a paradicsomokat négybe vágjuk, majd vágott felükkel felfelé a tepsire fektetjük. Megszórjuk sóval, megspricceljük balzsamecettel és kevés olívaolajjal, ráteszünk pár kakukkfűágat vagy szárított kakukkfüvet. Kb. másfél óráig sütjük.

Ezalatt a lilahagymát vékonyra szeleteljük, egy nagyobb tálba tesszük, megszórjuk sóval, meglocsoljuk a vörösborecettel, kicsit állni hagyjuk.

A lencsét forrásban levő vízbe dobjuk, kb. 25 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük.

Meg langyosan a lilahagymához keverjük, belenyomjuk a fokhagymagerezdet, meglocsoljuk par kanál olívaolajjal.

Ha kihűlt a keverék, hozzáadjuk a zöldfűszereket (itt érdemes megkóstolni, kell-e meg bele ecet, só vagy olívaolaj), végül beledaraboljuk a gorgonzolát is. Hozzáadjuk a spenótleveleket, összeforgatjuk, végül a paradicsomot is elosztjuk rajta.

Jó étvágyat!

tehenészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr444618778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teheneszet 2012.06.29. 16:54:43

upsz, most latom hogy a hozzavalokbol kifelejtettem az egy gerezd fokhagymat. Ereztem hogy valami nem stimmel :)
süti beállítások módosítása