2013.01.10. 15:12
Marokkói bárányfasírt zöldséges kuszkusszal és mentás joghurttal
Hozzávalók 2 főre:
Fasírthoz: 50 dkg darált bárányhús, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál bors, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 csipet őrölt fahéj, 2 evőkanál olívaolaj.
Kuszkuszhoz: 1,5 dl kuszkusz, 1 zöldségleves kocka, 1 salátacukkini
Mártogatóshoz: 1 doboz görög joghurt, fél csokor petrezselyem, fél citrom reszelt héja, fél marék mentalevél
A darált húshoz adjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát ill. fokhagymát, összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. Jó bekeverni pár órával előbb, hogy az ízek össze tudjanak barátkozni.
A joghurtot összekeverjük a citromhéjjal és az apróra vágott mentával, ennek is jót tesz ha áll kicsit a hűtőben.
A cukkinit összekockázzuk, és kevés olívaolajon roppanósra sütjük magas lángon. Ezután a kuszkuszt egy tálba tesszük, és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, amiben feloldottunk egy zöldségleves kockát. Lefedve 15 perc alatt felszívja a folyadékot, és készen is van, már csak hozzá kell keverni a megsütött cukkini kockákat.
A húsmasszából fasírtokat formázunk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és 5-8 perc alatt közepes lángon a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.
Lehet már itthon is kapni a nagyobb élelmiszer-üzletekben arab jellegű lepénykenyeret, én még azt is melegítettem a fasírthoz. Nagy sikert aratott, máskor is el fogom készíteni. Ha bárányhúst nem tud valaki beszerezni, akkor marhából is ugyanolyan jó, amellett hogy olcsóbb is.
Ágibébi
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.