Hozzávalók 2 főre: 

marokkoi.jpgFasírthoz: 50 dkg darált bárányhús, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál bors, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 csipet őrölt fahéj, 2 evőkanál olívaolaj.

Kuszkuszhoz: 1,5 dl kuszkusz, 1 zöldségleves kocka, 1 salátacukkini

Mártogatóshoz: 1 doboz görög joghurt, fél csokor petrezselyem, fél citrom reszelt héja, fél marék mentalevél

A darált húshoz adjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát ill. fokhagymát, összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. Jó bekeverni pár órával előbb, hogy az ízek össze tudjanak barátkozni.

A joghurtot összekeverjük a citromhéjjal és az apróra vágott mentával, ennek is jót tesz ha áll kicsit a hűtőben.

A cukkinit összekockázzuk, és kevés olívaolajon roppanósra sütjük magas lángon. Ezután a kuszkuszt egy tálba tesszük, és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, amiben feloldottunk egy zöldségleves kockát. Lefedve 15 perc alatt felszívja a folyadékot, és készen is van, már csak hozzá kell keverni a megsütött cukkini kockákat.

A húsmasszából fasírtokat formázunk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és 5-8 perc alatt közepes lángon a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.

Lehet már itthon is kapni a nagyobb élelmiszer-üzletekben arab jellegű lepénykenyeret, én még azt is melegítettem a fasírthoz. Nagy sikert aratott, máskor is el fogom készíteni. Ha bárányhúst nem tud valaki beszerezni, akkor marhából is ugyanolyan jó, amellett hogy olcsóbb is.

Ágibébi

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr355010243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása