Egyszervolt hol nem volt… kezdhetném így is , mert szinte meseszerű, ami ma reggelt történt.

A történetet kicsit korábbról kell indítanom. Szóval cirka két évvel ezelőtt a nőgyógyóm javaslatára megcsináltuk a HSG vizsgálatot, más nevén a petevezető átjárhatósági vizsgálat. Ez abból áll, hogy egyfajta kontraszt folyadékot fecskendeznek be a hüvelyen keresztül, aztán pedig átvilágítanak egy ketyerével, hogy a folyadék útját lássák, hogy az hova jut ki. Nos, két évvel ezelőtt a folyadék nálam elsőre visszafolyt. Nem vicc, nem tudott a hasüregbe kijutni, mivel mindkét vezeték zárva volt. Akkor a doki még egyszer felküldte a folyadékot, minek hatására a jobb oldal megnyílt, de a bal továbbra is zárva maradt. Mondanom sem kell, hogy teljesen sokkot kaptam, mert nem elég hogy a pajzsmirigyem durván bekavar mindenbe, még ez is?????????? A dokim próbált nyugtatni, hogy neki van olyan betege, aki ilyen petevezetékkel már a harmadikat várja… jó, jó, de az nem én vagyok!
Nos, pár nap önsajnálat után belenyugodtunk, ez van, van esély a jobb oldalon, no para.
Eltelt egy év, és ugye voltak vetélések, vérzések, gondok dögivel, de erről majd máskor. A lényeg, hogy egy barátnőm ajánlotta, hogy menjek el Aviva-tornázni, ártani nem árthat, sőt! Némileg szkeptikusan egy másik barátnőmmel a hónom alatt elmentünk egy 3 órás etapra. Ági az oktató, mindamellett hogy alaposan megtanította nekünk a mozdulatsorokat, étkezési és egyéb tanácsokkal is ellátott bennünket. Az Aviva-tornáról annyit, hogy a genitális zónában és a hasi szervekben okoz bőséges vérellátást elősegítve ezzel a szervezet öngyógyítását. Többségében egyszerű mozdulatsorok, amiben van nehezebb és könnyebb is. Fontos tudni, hogy kizárólag oktatóval sajátítható el, mert vannak olyan gyakorlatok, amik az ellenkező hatást is kiválthatják. Gyakorlatilag minden női jellegű problémára jó lehet, illetve férfiaknak is szokták ajánlani. Nagyon –nagyon röviden és tömören ez az egész lényege.
Nos, elmentünk tornázni. Én utána még pár hónapig csináltam a gyakorlatokat, de aztán a lustaság k.o-val nyert. Najó, a szkepticizmusom is! :-)
Aztán megint eltelt egy év és nem történt meg a csoda. A doki mondta, hogy várjuk meg az évvégét, és akkor elkezdhetjük az inszeminációt megelőző vizsgálatokat.
Közben megint kitaláltuk a barátnőmmel – úgy egy hónapja -, hogy elmegyünk felfrissíteni az Aviva-tudásunkat. Ez alkalommal egy 4 órás foglalkozáson vettünk részt, mondanom se kell, hogy a végére már gyakorlatilag ott is bedurrant az izmom, ahol nem is tudtam, hogy van… Pár nap izomlázas fetrengés után egy reggel úgy döntöttem, hogy a reggeli tornámba beépítek néhány gyakorlatot. A petevezetékekre fektettem a hangsúlyt, szóval ezt nyomatom közel egy hónapja.
És akkor elérkeztünk a ma reggelhez. A dokimmal pár napja megállapodtunk, hogy akkor megismételjük a HSG vizsgálatot, mert hogy friss eredmény kell. Ma reggelre volt időpontom. Igazából csak egy kicsit izgultam, hiszen nagyjából képbe voltam, hogy mi fog történni. Ücsörögtem a váróban, majd odajött az asszisztens néhány dolgot egyeztetni, közben próbált nyugtatgatni, hogy minden rendben lesz (ennyire látszik ha izgulok?). Mondtam neki, hogy ez már a második alkalom, de hogy most kissé bizakodó vagyok, mert csináltam az Aviva-tornát, és hátha!?? Némileg hitetlenkedve nézett rám…
Megérkezett a doki, befecskendezte a folyadékot, a műszer alá tolt. Majd egy fél perc csend után döbbenten közölte, hogy MINDKÉT PETEVEZETÉK GYÖNYÖRŰEN ÁTJÁRHATÓ! Aztán megint döbbent csend, majd megszólalt az asszisztens, hogy őt bizony kirázta a hideg. Hogy ő ilyet még nem látott! A doki szintén lefagyott, aztán mondta, ha ez ennyire hatásos, csak csináljam eztán is! Szóval kedves Ági - vagy ahogy többen ismerik AvivaÁgi -, nagyon köszönöm neked! Ez a mai reggeli eset új erőt adott nekem!
Bár most még brutál fáj a hasam a vizsgálattól, de azt már tudom, hogy hétfőn egy újabb mozdulatsort is beépítek a reggeli tornámba… :-D
Borstörő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr803450133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskavati 2011.12.10. 15:05:15

De jó!!! :)
Gondolok rád sokat ám!

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.12.11. 18:22:12

@macskavati: de aranyos vagy :-D
Hát a jövőheti poszt nem lesz ennyire vidám, de azért a drukk mindig jól jön!

teheneszet 2011.12.12. 20:52:58

en is nagyon szoritok, remelem minden rendben lesz! Regen is csodaltam a hozzaallasodat, te tenyleg megerdemelned a babat, remelem nem kell sokaig varnotok ra.
Olvastam az AA-n, hogy varakozonak megszuletett a kislanya, itt is gratulalok nekik!!! Esetleg meg egy babanaplo...? :) meg nem kommenteltem, de tokcsosze is nagyon jo!

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.12.13. 09:32:10

@teheneszet: Hát Várakozó nem hiszem, hogy babanaplót fog írni :-D De megkérem, hogy írjon az elmúlt hetekről egy pár sort.
A lánya egy édes kis nőci, Várakozón meg sem látszik, hogy szült!
Tökcsősz is lesz a héten, csak most szerdán, mert sűrű a program :-D

teheneszet 2011.12.13. 20:52:07

koszi a valaszt :)
azert neked meg szoritok, remelem mar nem kell sokaig!
süti beállítások módosítása