Több mint egy éve nem írtam... pedig szinte hetente kapok leveleket, hogy segítsek ivig-smoflipid témában. Akkora az igény, hogy megadom magam és próbálom nektek összeszedni, hogy mit, hol, hogyan lehet intézni, milyen járható utak vannak. Tervezem, hogy leülök a Bizottsággal, hogy beszéljük át milyen információ szükséges az elinduláshoz, ki hogyan és miként lesz jogosult az ivigre illetve a smoflipidre.

Ami biztos jelenleg:

Támogatott iviget és smoflipidet az 1. adatlapon található vizsgálatok elvégzésével továbbá az alloimmun vizsgálat indokoltságával lehet kapni a Bizottsági döntést követően. Az alloimmun vizsgálat jelenleg Budapesten a G1 Intézetben érhető el fizetősen. Igen borsos az ára!

smofi.pngAz alloimmunnál fontos, hogy a ciklus 21-24. napjára essen a vérvétel. Ehhez a vérvételhez szükséges a férjed/partnered is, hiszen kettőtök vérét fogják összekeverni, hogy lássák milyen reakcióban vagytok egymással.

Támogatás nélkül iviget és smoflipidet a G1 Intézet ad be illetve a SOTE II, Szent Imre Kórház a támogatott és a támogatás nélkül ivig-ben is érdekelt. DE!!! ezek az információk gyorsan változnak, érdemes utánajárni, esetleg a Bizottságnál érdeklődni.

Mindenhez kell az OGYI-tól engedély! Támogatott kezelésnél ezt Te intézed, fizetősen a beadó intézet.

Információim szerint, a smoflipid-beadáshoz nem feltétlen szükséges az alloimmun vizsgálat, magas NK sejtnél is mehet. Ezt a Synlab-ban lehet megcsináltatni, némileg olcsóbb mint az alloimmun-vizsgálat.

Több orvos is foglalkozik ezzel a kérdéskörrel, próbálom velük is felvenni a kapcsolatot, hogy adjanak tanácsot mire ügyeljetek, mi az ami lényeges lehet ebben a témában.

Fontos, hogyha bármilyen problémád van a teherbeeséssel és a terhesség megtartásával, mindenképpen vizsgáltasd ki magad és a párod is! Enélkül ez nem megy. A legtöbb esetben pajzsmirigy problémák, inzulinrezisztencia, lisztérzékenység állhat a háttérben. És még rengeteg dolog, amire az ember lánya nem is gondol nagy hirtelen mikor belevág ebbe a szülő leszek nevű életreszóló projektbe.

Egy szó mint száz, próbálok segíteni, amennyire az én korlátaim engedik, de nem vagyok sem orvos, sem nővér, csak egy Anyuka, akinek sikerült...

Borstörő

Ui: Legközelebb megnézzük a szteroid és progeszteron témát

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2511762109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása