Hozzávalók:

4 db kifli
fél evőkanálnyi zsír
1 cs. vaníliás cukor
kb. 6-7 dl tej
5-10 dkg mák (ízlés szerint)
1-2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
 
A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágom. A zsírt (nem olajat, mert más íze lesz!) felolvasztom egy teflon serpenyőben. A tejet elkeverem a vaníliás cukorral.
Amikor már jól serceg a zsír, a kifliket gyorsan megáztatom a vaníliás tejben (nem kell agyonáztatni, csak éppen megmeríteni őket benne) és rádobom a zsírra. Amikor minddel készen vagyok, hagyom, hadd piruljon jól meg az egyik felük, csak utána kezdem átforgatni őket. Nyugodtan meg is „éghet” egy picit, úgy a legfinomabb!. De ha sűrűn kevered, szétesik és „mancstenger” lesz belőle! (Ha marad a vaníliás tejből, nyugodtan rá lehet önteni a serpenyőben piruló kiflikarikákra a maradékot.)
Ha alaposan átpirultak mindkét oldalukon a karikák (amik addigra már nagy valószínűséggel elveszítették eredeti alakjukat), akkor jöhet rá a porcukorral összekevert mák. Jól össze kell keverni az egészet, még egy-két percig pirítani, aztán csak arra kell vigyázni, hogy szét ne égesse a szád! :-)
 
christeen

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr703402897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása