Tökmag ma 2 hónapos, 3 hetes és 4 napos. Nagylány. Lassan 6 kg, a védőnők szerint 62 centi, szerintem hosszabb, mert a 62-es rugdalózó igencsak feszül… Persze, ha abból indulunk ki, hogy minél nagyobb a fenekem, annál rövidebb a nadrágom szára, ergo simán felveszi a szélességem a hosszomat… végülis lehet 62 centi a gyerek! :-D

Lassan három hónapos, és csak most kezdek el róla naplót írni. Több oka is van, és a lányommal való ismerkedés, kínlódás a szoptatással és az állandósult zombi-üzemmód a legkevesebb; inkább etikai problémáim voltak vele, és hát a gyerek apját sem ártott meggyőzni, hogy szemünk fénye, Túrógombóc kisasszony életét tudom heti rendszerességgel úgy világgá kürtölni, hogy a személyiségi jogai ne sérüljenek.
Mert az egy dolog ugye, hogy én szívem szerint pöttöm lányom életének minden pillanatát büszkén publikálnám. Szeretek írni, több kiló blog, hozzászólás, bejegyzés jelzi utamat az internet kavargós ösvényein, és mint tudjuk, ha valaki valamit egyszer publikál, az már kitörölhetetlen marad. Akkor is, ha törlöm később, a Google Cache elhozza a halhatatlanságot. És dönthetek én úgy, hogy a lányom élete nyilvánosságra kerülhet, őt még nem tudom megkérdezni. Illetve megkérdezhetem, de válasz gyanánt maximum egy Göt, egy Heöt, egy sikkantást, vagy némi túrót kaphatok csak a vállamra. És nem véletlen a mondás, hogy néma gyereknek anyja se.., mert bizony, nem látok összefüggést aközött, hogy írhatok-e róla, és hogy épp hol és mennyire hányt le. (Vagy ha van kapcsolat a kettő között, akkor nem, és nem vagyok hajlandó tudomást venni róla, az ugyanis elég erőteljes kritikának minősül!) Ki tudja, mi lesz a véleménye erről az egészről, mikor nagyobb lesz, mennyire fogja sérelmezni, hogy kitárom az életét a beleegyezése nélkül, és hányszor fogja az orrom alá dörgölni, hogy az egész osztály azon csámcsog, hogy a grafomán anyja miket firkált róla össze zsenge ifjúkora óta!?
Mielőtt megszületett, már tudtam, hogy nem fogom teleszórni a közösségi oldalakat - a szerintem cuki, mások szerint kínos - fényképeivel, meztelen fotókat sem mutogatok róla, tiszteletben tartva azt a gondolatot, hogy ő vendég nálunk, nem a tulajdonunk. Ami a miénk, azzal szabadon rendelkezünk, de lányom privát szférája az övé. Szerencsére ebben az apjával teljes mértékben egyetértettünk. És ez az oka annak is, hogy a babanaplóhoz nem fogok fényképeket csatolni.
Ha őt nem is, magamat viszont nyíltan vállalom, ahogy tettem eddig is, a saját blogomban. Így a heti rendszerességgel megjelenő irományaim csak részben fognak a lányomról szólni. Mivel azonban most tanulok anyának lenni, és az eddigi bizniszmuff hirtelen háztartásbeli lett, egy berendezésre váró lakásban, ami jelenleg minden, csak nem gyerekbarát, és egyszerre csiszolódunk a gyerek apjával össze, párként, szülőként egyaránt - hát a téma a lábam előtt hever.

Pár alapadat a naplóhoz:
Egy válással a hátam mögött botlott belém a gyerekem apja, és győzött meg arról, hogy nem minden férfi görény. Négy hónapos volt a kapcsolatunk, amikor azt mondtuk, hogy jöjjön a gyerek, ha akar, úgyis PCOS vagyok, nehezített pálya. A kislányunkban pedig már akkor élt a versenyszellem, és az első hónapban beköltözött a hasamba. Nagyon nehéz (szinte végigfekvős, magzatvízszivárgós, a végére toxémiás) terhesség után császármetszéssel született meg, 3 kilóval és 54 centivel.
Azt mondja a szakirodalom, hogy féléves korára meg kell dupláznia a születési súlyát. 30 deka híját sikerült neki 3 hónap alatt hozni ezt, mondtam én, hogy él benne a versenyszellem.
Ennyit elöljáróban, jövő hétfőn találkozunk.
Tökcsősz

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr693325836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacce 2011.10.25. 09:28:45

Gratulálok!

Mennyire egyet értek veled a közösségi oldara kiszórt képekkel kapcsolatban. A meztelen baba képekkel kapcsoltatban egyenesen a szívemből szóltál. Soha nem tennék ki ilyen képeket a gyerekemről :)
süti beállítások módosítása