Elvileg mától hatályos az új médiatörvény. Azt nem kell vegzálnom, hogy mennyi vita, és sárdobálás előzte meg, nem beszélve az eu rosszalásáról… ennek ellenére ma hatályba lépett. És akkor most mi is történt valójában?

Azt látom, hogy a netes oldalak sorra zárják le a kommentelési lehetőségeket, és közben persze az első feljelentés is megérkezett a médiahatósághoz… 
Pár napja az egy kereskedelmi csatorna reggeli műsorában az egyik rendszeresen twittelő politikus hosszan, mély meggyőződéssel, némileg emelt hangon magyarázta a riporternek, hogy ez itten kérem demokrácia és ha tetszik, ha nem, szólásszabadság van! Ő elmondta eddig is a véleményét, és ezután is meg fogja tenni!
Felmerül a kérdés, hogy most akkor mi van? A politikusnak lehet véleménye, közre is adhatja, ugyanakkor  a mezei kommentezéstől, úgy fest, félni kell?
A jelen blogot tekintve – ha valaki nagyon akar – simán beleköthet néhány cikkbe, sőt mi több a hozzászólások között is találhatnak olyat, ami nem „előírásszerű”. Persze, persze, moderálhatnék is, de miért is? Mindenkinek van véleménye egy adott témáról, miért törölném, ha már egyszer szólásszabadság van (hiszen ők mondták)? Azért mert nekem nem tetszik??? Vagy, mert, külső nyomásra, nekem nem szabad hogy tetsszen? Rólam adna szegénységi bizonyítványt! A kormányzó hatalomnak nem tetszik? Akkor most mi is a szólásszabadság definíciója?
Nem értem, illetve nagyon is… de most akkor mi legyen?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr73029306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása