2012.09.10. 09:57
Édes-csípős babsaláta
40 dkg nagy szemű fehérbab (konzervből is biztos jó, szárazból gazdaságosabb és nem sokkal több munka)
 2 piros kaliforniai paprika, felkockázva
 4-5 szál újhagyma felkarikázva
 
 Az öntethez:
 6 gerezd fokhagyma fokhagyma-nyomóval összenyomva
 5 ek. édes csiliszósz (ázsiai boltban kapható, "sweet chili sauce for chicken" néven fut)
 2 ek szezámolaj
 3 ek szójaszósz
 3 ek citromlé (fél citrom leve)
 
 nagy csokor koriander
 kis csokor menta
 só, bors
 
 A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss hideg vízben feltesszük főni - jól lepje el - majd lassú tűzön puhára főzzük (nekem kb. két óra szokott lenni). Leszűrjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Egy nagy tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit, beletesszük a paprikát es az újhagymát, sóval, borssal ízesítjük. A langyos babot beleforgatjuk, majd rászórjuk a koriandert es a mentát. Langyosan és hidegen is finom.
 
 Jó étvágyat!
tehenészet
Szólj hozzá!
Címkék: paprika fokhagyma bab újhagyma szezámolaj
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
	 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                