Nem tudom már anyukám honnan szedhette ezt a receptet, de számomra, amióta ezt megkóstoltam, a paprikáskrumpli átlényegült. Ezt a verziót csak és kizárólag újkrumpliból készítem. Szabad tűzön főzve még finomabb lesz.

Hozzávalók: 1 pár lecsókolbász, fél szál füstölt kolbász (csak az íze miatt), 1,5 kg újkrumpli, 1 csokor petrezselyem, 4 db keményre főtt tojás, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj vagy zsír, pirospaprika, bors, só, késhegynyi őrölt kömény, kevés víz, egy nagy dobozos tejföl.

A tojásokat keményre főzöm, és kihűtöm őket. A vöröshagymát a zsiradékon megfonnyasztom, egy korty vizet löttyintek rá, belenyomom a fokhagymát, és a tűzről lehúzva megszórom bőven pirospaprikával. Ezután a 4-5 cm-es darabokra vágott kolbászokat ráteszem, és átpirítom benne. Az újkrumplit nagyobb gerezdekre vágom, és beleteszem a lábasba. Megsózom, hozzáteszem a köményt és borssal is fűszerezem. 2 deci vizet öntök rá, és addig főzöm közepes lángon, míg a krumpli megpuhul. Nem keverem meg, csak rázogatom, mert különben a krumpli széttöredezhet. Ha megfőtt, pótolom a vizet ha kell, mert hosszú lére van szükség, hogy legyen mit besűrítenie a tejfölnek. Csak épp annyi, hogy ellepje az ételt. A tejfölt kevés forró lével kikeverem, majd lassan belecsorgatom a lábosba. Negyed cikkekben a tetejére vágom a főtt tojást, és megszórom bőven friss petrezselyemzölddel. Tálalható.

Ágibébi

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1004500913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teheneszet 2012.05.11. 11:03:34

nyami, nyami. Imadom az ujkrumplit, bar ilyen formaban nem is gondoltam ra meg.
süti beállítások módosítása