Borstörő 2012.02.10. 10:02

Töltött hagyma

(Hús nélküli alternatíva gyors, könnyű vacsorára) 

2 óriás hagyma (ha nem lehet ilyet kapni, akkor jó nagy hagymából javasolnék hármat)
6 dl húsleves (én leveskockából csináltam)
2 nagy paradicsom
8-10 ek. házi zsemlemorzsa
egy csokor petrezselyem aprítva (nálam 30 gr volt)
15 dkg feta
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
3 szál újhagyma
só, bors
 
A hagymákat félbevágjuk, a két végét levágjuk, a barna héját leszedjük. Óvatosan rétegeire szedjük, a belsejére nem lesz szükségünk (ezt pl. hagymalevesbe felhasználhatjuk, én hagymás-paradicsomos sült csirkecombot csinálok belőle másnap). A külső nagyobb 'hagymaleveleket' a forrásban lévő húslevesbe dobjuk, addig főzzük, míg megpuhulnak (vastagságtól függően 4-6 perc volt). Kiszedjük a levesből, lecsöpögtetjük.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
 
 
Összeállítjuk a tölteléket: a paradicsomokat nagylyukú reszelőn egy tálba reszeljük (a kezünkben maradt héját kidobjuk). Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az olíva olajat, a petrezselymet, a felkarikázott újhagymát, belemorzsoljuk a fetát es belereszeljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk (nekem kb. 1/4 tk só kellett).
A hagymaleveleket megtöltjük a töltelékkel, összezárjuk a leveleket es sütőtálba tesszük a 'nyitott' felével lefelé. Mikor minddel kész vagyunk, óvatosan ráöntunk kb. 10 evőkanállal a maradék húslevesből, rádobunk néhány kocka vajat. Az előmelegített sütőben kb. 45 percig sutjuk (akkor jó, amikor a hagyma mar teljesen átsült és néhol megpirult).
Mi salátával ettük, amire a megmaradt fetát rámorzsoltuk.
Jó étvágyat! :)
 
tehenészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr274089630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

| ági | 2012.02.10. 11:23:58

ügyes!
nagyon ügyes!!
;)

macskavati 2012.02.10. 20:17:47

hú, ez de jól hangzik :)

panna cotta 2012.02.11. 16:35:18

nagyon király! ezt megcsinálom! :-)

teheneszet 2012.02.12. 23:03:43

csak szolok hogy az eredeti receptben ketszer annyi zsemlemorzsa es fele annyi feta volt, de nekunk igy jobban izlett a toltelek. Ugy szerintem szarazabb, igy jo szaftos volt.