2012.02.10. 10:02
Töltött hagyma
(Hús nélküli alternatíva gyors, könnyű vacsorára)
2 óriás hagyma (ha nem lehet ilyet kapni, akkor jó nagy hagymából javasolnék hármat)
6 dl húsleves (én leveskockából csináltam)
2 nagy paradicsom
8-10 ek. házi zsemlemorzsa
egy csokor petrezselyem aprítva (nálam 30 gr volt)
15 dkg feta
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
3 szál újhagyma
só, bors
A hagymákat félbevágjuk, a két végét levágjuk, a barna héját leszedjük. Óvatosan rétegeire szedjük, a belsejére nem lesz szükségünk (ezt pl. hagymalevesbe felhasználhatjuk, én hagymás-paradicsomos sült csirkecombot csinálok belőle másnap). A külső nagyobb 'hagymaleveleket' a forrásban lévő húslevesbe dobjuk, addig főzzük, míg megpuhulnak (vastagságtól függően 4-6 perc volt). Kiszedjük a levesből, lecsöpögtetjük.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Összeállítjuk a tölteléket: a paradicsomokat nagylyukú reszelőn egy tálba reszeljük (a kezünkben maradt héját kidobjuk). Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az olíva olajat, a petrezselymet, a felkarikázott újhagymát, belemorzsoljuk a fetát es belereszeljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk (nekem kb. 1/4 tk só kellett).
A hagymaleveleket megtöltjük a töltelékkel, összezárjuk a leveleket es sütőtálba tesszük a 'nyitott' felével lefelé. Mikor minddel kész vagyunk, óvatosan ráöntunk kb. 10 evőkanállal a maradék húslevesből, rádobunk néhány kocka vajat. Az előmelegített sütőben kb. 45 percig sutjuk (akkor jó, amikor a hagyma mar teljesen átsült és néhol megpirult).
Mi salátával ettük, amire a megmaradt fetát rámorzsoltuk.
Jó étvágyat! :)
tehenészet
A bejegyzés trackback címe:
https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr734089630
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
teheneszet 2012.02.12. 23:03:43
csak szolok hogy az eredeti receptben ketszer annyi zsemlemorzsa es fele annyi feta volt, de nekunk igy jobban izlett a toltelek. Ugy szerintem szarazabb, igy jo szaftos volt.