2011.12.08. 08:45
Karácsonyi mandulás habcsók
22 dkg nyers marcipánmassza, 10 dkg darált mandula, 22 dkg cukor, 4 tojásfehérje
Ezenkívül:
6 dkg porcukor, 10 dkg marcipán, (tetszés szerinti élelmiszerszínezék, csokoládémáz)
Elkészítés:
Dolgozzuk össze a hozzávalókat sima tésztává. Töltsük nagy simakinyomós habzsákba, vagy zacskóba. Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsire nyomjunk belőle 2 cm-es távolságban. Tegyük a sütőbe, és süssük ki kb. 15 perc alatt.
Alső és felső sütésnél: kb. 180 C (előmelegítve)
Hőlégkeveréses sütésnél: kb. 160 C (előmelegítve)
Sütés után fordítsuk meg a süteményeket papírral együtt óvatosan. Kenjük be a papírt vízzel, így le lehet húzni a sütemények hátoldaláról. Gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, színezékkel meg lehet színezni. Nyújtsuk ki porcukorral megszórt munkalapon nagyon vékonyra és szúrjunk ki belőle tetszés szerinti formákat. Tegyük a süteményekre, de fel is ragaszthatjuk kevés mázzal. Be is vonhatjuk csokoládémázzal, és arra ragaszthatjuk rá a marcipánformákat.
Lamia
A bejegyzés trackback címe:
https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr783447371
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.