Tészta hozzávalói (kb. 60 darab):
22 dkg nyers marcipánmassza, 10 dkg darált mandula, 22 dkg cukor, 4 tojásfehérje
 
Ezenkívül:
6 dkg porcukor, 10 dkg marcipán, (tetszés szerinti élelmiszerszínezék, csokoládémáz)
 
Elkészítés:
Dolgozzuk össze a hozzávalókat sima tésztává. Töltsük nagy simakinyomós habzsákba, vagy zacskóba. Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsire nyomjunk belőle 2 cm-es távolságban. Tegyük a sütőbe, és süssük ki kb. 15 perc alatt.
 
Alső és felső sütésnél: kb. 180 C (előmelegítve)
Hőlégkeveréses sütésnél: kb. 160 C (előmelegítve)
 
Sütés után fordítsuk meg a süteményeket papírral együtt óvatosan. Kenjük be a papírt vízzel, így le lehet húzni a sütemények hátoldaláról. Gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, színezékkel meg lehet színezni. Nyújtsuk ki porcukorral megszórt munkalapon nagyon vékonyra és szúrjunk ki belőle tetszés szerinti formákat. Tegyük a süteményekre, de fel is ragaszthatjuk kevés mázzal. Be is vonhatjuk csokoládémázzal, és arra ragaszthatjuk rá a marcipánformákat.
 
Lamia

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr743447371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása