2011.11.30. 15:19
Csokis-banános kiflik
Tészta hozzávaló (kb. 50 db)i:
1 érett banán, 250 g liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan), 125 g porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 csipet só, 100 g lágy margarin
Elkészítés:
A banánt meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy keverőedényben villával szétnyomkodjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a kakaóport, majd a keverőedénybe rakjuk. Belekeverjük a többi hozzávalót és robotgéppel jól összedolgozzuk. Ha nagyon ragacsos a tészta, fóliába csavarva tegyük hűtőszekrénybe 30 percre. A tésztát enyhén belisztezett munkalapon átgyúrjuk, ceruzavastagságú hengerré formázzuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A tésztadarabok végeit elvékonyítjuk, és kifli alakban a kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és 12 perc alatt megsütjük a süteményeket.
Alsó és felső sütésnél: kb. 180 C (előmelegítve)
Hőlégkeveréses sütésnél: kb. 160 C (előmelegítve)
Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csokimázzal vagy cukormázzal is díszíthetjük. Vagy sütés előtt megszórhatjuk a kifliket darált mandulával vagy díszítő cukorkákkal.
Lamia
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.