A múlt héten bejárta a sajtót Dúró Dóra képviselőasszony és Novák Előd storyja, akik nemrégiben egy Poronttyal bővültek. Egy aprócska kis fricska mégis van a történetben…

Nos, Dóra képviselő, s mint ilyen, nem teljesen azok a juttatások illetik meg, mint egy mezei kismamát a gyed ideje alatt. Míg egy átlagos anyuka fizetésének 70%-át de maximum bruttó 109.000 forintot kap, addig a képviselőasszony a teljes képviselői tiszteletdíját megkapja…. és nem azért mert közben dolgozik, azért mert jár neki! Jelen esetben közel 400.000 forint bruttó! És persze ne feledkezzünk meg a választókerületi pótlékáról sem, ami 236.000 bruttó plusszban. Ejha! Azért ez már egy komoly fizu, és akkor még a törvény szerint járó családi pótlékról nem is beszéltem! Nem is olyan rossz dolog képviselőnek lenni…
A híradások szerint a jelenlegi a Munka Törvénykönyve szerinti szabályozás nem érinti a képviselőket, hanem a képviselőkről szóló jogállás a mérvadó. Csak csöndben kérdezem meg, hogy ha rájuk nem vonatkoznak a Mt. előírások, akkor mégis miért jogosultak az ott előírtakra úgy egyébként? Vajon miért nem forszírozták eddig ezt a helyes kis froncsort a képviselők?
És ugye persze a gyermekükkel otthon maradó képviselőnőknek nem kell félniük attól, hogy felmondanak nekik… De mi földi halandók, akik egész egyszerűen csak családot szeretnénk úgy hogy közben a munkánk is megmaradjon, mi féljünk, hiszen magunkat képviseljük… bruttó 109.000 Ft-ért.
Érdekelne, hogy kik, miért, alkották ezt a helyes kis anomáliát? Miért különb egy képviselőasszony kismamasága, mint egy egyszerű anyukáé? Miért jár neki több mint másnak? Egyáltalán miért van különbség?
Persze majd jönnek azok, akik azt mondják, hogy a képviselőnők (egyáltalán örüljünk, hogy van ilyen), a gyed/gyes ideje alatt is dolgoznak. Valóban? Tényleg van arra ideje, hogy bejárjon a Parlamentbe? És ha már bent van, felkészült az esetleges szavazásokra, javaslattételekre? Volt erre ideje?
Igazságtalannak érzem, hogy azt, akit mi választottunk meg, hogy az érdekeinket képviselje (elvileg), egy simán versenyképes piaci bér mellett, még olyan extra juttatásokat is kap, amivel gyakorlatilag ellenszenvet vált ki azokból az emberekből, akik megválasztották…
Mitől lettek vajon a képviselőnők többek?
Borstörő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr443190729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása