Ma Ágibébi újragondolt túrógombócával ismerkedünk meg:

Hozzávalók – a gombóchoz: 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, 50 dkg tehéntúró, 5 evőkanál búzadara, só, 25 dkg főtt füstölt sonka;
A forgatáshoz: 6–8 dkg vaj, kb. 6 evőkanál zsemlemorzsa (ha a tojások nagyobbak az átlagosnál, akkor én egy kanállal több zsemlemorzsát szoktam tenni, mert ha túl lágy a massza nehéz formázni is, és könnyen szét is fő);
A tálaláshoz: egy nagy pohár (450 g) tejföl, 1 csapott kávéskanál ételízesítő por, 1 csapott kávéskanál őrölt bors.
A tojások sárgáját a tejföllel simára keverjük. A túrót szitán áttörjük, a darával együtt a tojássárgájához adjuk, és 1 kávéskanál sóval ízesítjük. A sonkát apróra vágjuk, majd az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, a túrós masszába forgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben egy órán át pihentetjük.
Egy nagy lábasban 2 l vizet fölforralunk, 1 kávéskanál sóval ízesítjük. A túrós masszából vizes kézzel 18 kis gombócot formálunk, majd óvatosan a forró vízbe rakjuk. Amikor a víz újra forrni kezd, kis lángra állítjuk, hogy a gombócok ne hirtelen főjenek. Miután feljöttek a víz tetejére, további 6–8 percig főzzük őket. Végül leszűrjük, kicsit leöblítjük. Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a morzsát kevergetve aranybarnára pirítjuk rajta. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett gombócokat. A tejfölt az ételízesítővel és a borssal ízesítjük, s a sonkás gombócok köré locsoljuk.
Ágibébi  

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr693088813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása