Nemsokára megszülető unokahúgom kapcsán többször beszéltünk (na jó, röhögtünk), arról, hogy vajon melyik felmenőtől mit fog örökölni a gyerek? Ennek ürügyén én is elgondolkodtam, hogy mégis milyen NE legyen… Persze ennek így se füle se farka, mert nyilván nem tudjuk ezt befolyásolni, de azért csak játszadozzunk el a gondolattal:

Kezdjük talán a nagyszülőkkel, azaz a szüleinkkel. A külső tulajdonságokat tekintve különösebb probléma nincs.  Na jó, mégis: a fél család kiharapja a pókot a sarokból, de ez nem akkora melodráma, a fogszabályzás a XXI. században már totálisan elfogadott! Egyéb iránt  némi aggodalomra ad okot Fater hajmennyisége, de bízom abban, hogy az csak egy átmeneti állapot lesz. Anyám hosszanti méretei sem túl bíztatóak a jövőre nézve, de hátha ezt a másik oldalról örökli a gyerek.
Belső tulajdonságok tekintetében viszont már sokkal több problematikus területet látok:  
Mindkét oldal munkához való hozzáállása valahol a szocializmus bugyraiban megragadt. Soha egy betegeskedés, soha egy indokolatlan hiányzás… ezt nem kéne továbbvinni! :-) Fater legendás pontossága inkább idegesítő – gyakorlatilag mindenhol már fél órával előbb ott van… Anyám viszont szeret mindent hajnalban elintézni, még az ebédet is. Nem egyszer megtörtént, hogy mire felkeltem reggel már a húsleveshez oda lehetett ülni, lazán átugorva a reggelit, mert minek az, ugye!? Sajnos ez a tulajdonság Anyósban is megtalálható. Laposhusi szag reggel 9-kor alap, továbbá a nyugdíjasokat megszégyenítően elfoglalt. Komoly logisztikai feladat vele egy azon időben, egy helyen lenni.
Az önbizalom kérdése nem is lehet kérdéses, ennek a tulajdonságnak Fater irányából kell majd csepegni, na, de csak higított változatban. Ő az, aki minden területen megállja a helyét, adószakértő, informatikus, fitnessz edző, jogász, stb., na ezt azért szűkíteni kéne…
Takarítás… khm kényes pont mindenhol. Anyám szaladazegészház típusú felfogása szerencsére nálam nem talált táptalajra, így bízom benne, hogy a születendő is inkább a saját szüleinek hozzáállását örökli, mindenesetre én teszek róla! :-) A por elszívó (Anyós aranyköpés) biztos, hogy az első leckék között fog szerepelni. Faternál inkább a „szívesen lepasszolom, de úgyis én tudom a legjobban megcsinálni” - fajta magatartás dívik. Előszeretettel hivatkozik bokros teendőire, hogy aztán a készterméket kritikával illesse.  Ugyanakkor még azt is észreveszi, ha egy muslinca - még nem szobatiszta lárvája - a fekete könyvespolc egyik egységének a könyvekkel leginkább megrakodott leghátuljára piszkít. Anyósnál totálisan rendezett a téma… bár, ha csak az íróasztalát összehasonlítjuk a kedves Férjemével, bizonyos rokon vonásokat felfedezhetünk…
Na de nézzük a prototípus leendő szüleit is:
Áááá mi tökéletesen vagyunk! :-) Meg szerények!
De most komolyan, az én érzelmi döntéseimet és hirtelen haragomat nem biztos, hogy kéne örökölnie, bár a délies temperamentumom néha még jól is bír elsülni, de nem köll azt erőltetni. Apjoknak a számítógépes játékszenvedélye az, ami kétségbeejtő az jövőre nézve. Valszeg a gyerek előbb tanul meg az egérrel bánni, mint ahogy járni… Ha a megfigyelő képességét és az érdeklődését is az apjától örökli, akkor minimum egy doktorit el kell végeznem, hogy kíváncsiságával lépést tudjak tartani!
Összességében bármilyen lesz, mi szeretni fogjuk, maximum a humorérzékünk látványosan fog fejlődni… :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr212750060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobseekers 2011.03.18. 14:26:49

Majd ha jön a gyerek, az egész lakás csilllogni fog, minden steril lesz, aztán megnő kicsit és hirtelen akkora koszt meg kuplerját fog csinálni, hogy teljesen átértékeled a koszról alkotott elképzelésedet. :)

kancellar 2011.03.18. 15:21:12

Ja kezdetben vannak az elvek, meg az elképzelések, aztán megszületik a gyerek...

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.03.18. 15:41:00

Kösz Lányok! :-D Majd igyekszem ezeket fejben tartani! :-D
süti beállítások módosítása