A második gyermek vállalása előtt álló barátnőm osztja meg ma gondolatait velünk.

A minap észrevettem, hogy a telkünk végében álló száraz akácfa ágai közé egy gerlepár telepedett le. Az asszonyka szorgalmasan rakta a fészket, az embör meg még szorgalmasabban – kvázi az asszonyka utasítására – hordta az udvarunkon felszedett fűszálakat a biztonságos otthon kialakításához. Elég hamar el is készültek, tegnap óta a tojó egyfolytában ücsörög a fészekben. Tojik? A pasiját időnként látom a fa legmagasabb ágán gubbasztani, ahonnan szemmel tartja a környéket.
 
Ők már döntöttek. Határozottan döntöttek.
 
Mi is. Vagy mégsem? Vagy akkor most mi is van?
 
Tavaly november óta várjuk, hogy a kettes számú babaprojektünk végre elinduljon. Azaz mi elindítottuk, szorgalmasan gyakorlunk is, a technikánkat fényesre políroztuk, de a szenzációs prototípus után, a sorozatgyártás igen döcögősen indul be.
 
Időközben azonban számtalan vitát folytatok magammal. Pro és kontra vizsgálom a lehetőségeket; naponta kapok mattot magamtól:
-          Vissza kellene menni dolgozni. De oda, ahol eddig dolgoztam, eszem ágában sincs. A főnök egy link alak. Bogarászom az álláshirdetéseket. Vagy a barcsinőm küldözgeti őket. De semmi.
-          Egy jó kis vállalkozást kellene elindítani. Ötlet van is, finanszírozók is, de mégis elakadt egy apróságon a dolog. Nincs megfelelő üzlethelység, ahol beindíthatnánk a bizniszt.
-          Jó az nekem és a 2 éves kislányomnak, ha minden napra óvodába teszem őt??? Hiszen olyan jó látni, hogy napról napra egyre ügyesebb és okosabb!!! És most van abban a korban, amikor érdemes felírni a „beszólásait” :-)
-          Minek menjek dolgozni, hiszen a frissen épített házunkon is annyi mindent kell még csinálni! Csinosítgatni a belsejét, a külsejét, a kertet.
 
És itt a TAVASZ is! Olyan jó kint lenni a gyerekkel!
 
És, és, és, különben is! Nnnna!
 
Szóval kissé határozatlan vagyok, vagy mégsem??? :-)
 
Christeen16

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr622778711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lamia6 2011.03.28. 14:31:31

Gratula az első irományhoz! :-)
De arra figyelj Christen, hogy az ovis beszoktatásnál nem sokat fogsz tudni dolgozni, mert kb. az első fél évben állandóan beteg lesz a gyerek. No persze ha a nagyszülők már nyugdíjasok, akkor ez sem olyan nagy gond! A kistesó meg majd eldönti, hogy mikor kell jönni! ;-)

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.03.28. 14:36:08

@Lamia6: Amúgy el bírod képzelni Christeent, mint a határozatlanság mintapéldányát?? :-))) Hát én nem!
Úgy tudom, hogy a kiscsaje azért már edzett valamennyire!
süti beállítások módosítása