Igazi esküvő nincs bakik nélkül. A mienk sem úszta meg….

Már fél évvel korábban – az esküvőszervezés első pillanataiban belecsúsztunk egy félreértésbe. Szóval templomi esküvő, vidéken, katolikus szertartás, na de hol van a keresztlevél? Az enyém megvolt, de az református. Hol lehet a jövendőbelié?  Anyós szerint jó helyen. Annyira jó volt az a hely, hogy nem is létezett. Rongyolás a paphoz, hogy jegyes-oktatás mellé csapjunk még egy keresztelés előtti felkészítést is. Szerencsére Gábor-atya igen rugalmasan kezelte az ügyet… khm… látszólag. Az „órákon” egész egyszerűen egymásra sem mertünk nézni, annyira szigorúan vette, néha az volt az érzésem, hogy mindjárt előkapja a pálcát és rendszeres késéseinket körmössel „jutalmazza”.
Gábor-atya amúgy is megér egy misét… A plébános úr állati büszke arra, hogy a békéscsabai Jézus Szíve templom újjáépítésében, elkészülésében, működtetésében része volt. Kis templomról beszélünk, kis létszámú nyájjal. A templom maga – katolikus templomokhoz képest – igen modern felfogású. Egyszerű, mégis magán hordozza a minden – a valláshoz kötődő jegyét. 1993-ban adták át a híveknek. Híres, 500 m2-es seccoja, amely Patay László alkotása, 530 alakot ábrázol, köztük nemcsak bibliai személyeket, hanem közismert történelmi, ismert közéleti és egyházi személyiségeket is. Évente átlagosan 1-2 esküvőt tartanak ott, szóval minden ilyen alkalom a templom és Gábor-atya életében nagy ünnep. Természetes az atya ilyenkor a felkészülésre is nagy gondot fordít… Igaz vizsgázni végül nem kellett, ennek ellenére egészen alaposan átvettünk mindent, ami az atya megítélése szerint fontos volt.
A keresztelőt az esküvőt megelőző vasárnap tartottuk. Vicces látvány volt a jövendőbeli férjem 4 csecsemő mellett… Nehezen bírtuk visszatartani a röhögést, főként úgy hogy a leendő – de eddig is ebben a státuszban lévő – keresztanyja nem tudott eljönni a szertartásra. Így esett, hogy az akkor még pasim fejére csorgatott szenteltvizet, szent kezeimmel töröltem le homlokáról… Jó fiú volt. Az aznap kereszteltek közül az egyetlen, aki nem sírt. Büszke vagyok rá!
Abban az évben, amikor mi esküdtünk ebben a templomban 3 esküvő volt. Kettő ebből egy napon. A mi napunkon. Képzelhetitek… az atya annyira izgatott volt, hogy már a templom kapujában várt bennünket. Még csak félig telt meg a templom, de ő már elkezdte a szertartást, ami végül 1 óra hosszúra nyúlt. Gyakorlatilag mindent megtudtunk a templom történetéről, a város történetéről, a házasságról, a párkapcsolatról…  Beleadott apait, anyait! :-) Végül az utcáról behallatszó dudaszó vetett véget a ceremóniának; jelezte, hogy a másik pár is megérkezett. Az ő szertartásuk 1,5 órán keresztül zajlott…
Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr912764395

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyertya 2011.03.23. 13:09:21

 Délelőtt: Egy teli pohár finom baracklé a frissen mosott terítőn kiborulva.Délután: Az esküvőre sk készített gyertya 1 méter magasból a földre esve és eltörve.Azt a gyertyát amúgy is rosszul fújtam el az esküvőnkön. A klasszikus ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása