Reggel általában háttértévézek, vannak érdekes témák, vagy éppen vérlázító csörték... szóval kávé helyett tuti, hogy megugrik a vérnyomásom, ahogy ma reggel is.

Téma: abortusz-tabletta. A Riporternő már a téma beharangozásánál elejtett egy fél mondatot – amit én magam is mindig nehezményezek – hogy megint csak FÉRFIAK nyilatkoztak a témában!
Aztán megérkezett a Riportalany egy Szövetség képviselője – természetesen férfi – aki rögtön igen vehemensen rohant ki a készítmény ellen. A Riporternő – kivételesen levetkőzve profizmusát – szorosan körbefont karral tette fel azt a kérdést: Vajon miért nem nők nyilatkoznak az ügyben, hiszen őket érinti a dolog!? A Riportalany elképesztő hangnemben, kvázi szemtelenül és gyakorlatilag lefeministázva válaszolgatott vissza… Természetesen a beszélgetés – mint ahogy már az ilyenkor lenni szokott – az abortusz megkérdőjelezésénél kötött ki. A férfi perceken keresztül taglalta, hogy a művi terhesség-megszakítás milyen veszélyes, és milyen káros hatásokkal jár, akár bele is lehet halni! A Riporternő csodálkozva felrántott a szemöldökét, hogy valóban? És milyen halálozási arányról beszélhetünk? Most figyeljetek!! Eddig összesen 11-en haltak bele a VILÁGON az abortuszba!
Félreértés ne essék, nem kampányolok az abortusz mellett, DE el tudom képzelni, hogy van olyan szituáció, van olyan élethelyzet, amikor nincs más lehetőség. Humánusabb dolognak tartom a tablettát, mindamellett hogy azért szerintem vannak annak is kockázati tényezői. Tekintettel arra, hogy két műszeres befejezésen (a babák nem fejlődtek tovább) vagyok túl a 9. héten, nagyjából tisztában vagyok azzal is, hogy miként zajlik egy ilyen. Egyáltalán nem kellemes, sőt mit több borzasztóan fájdalmas; testileg és lelkileg is megterhelő.
Egy Nőnek ez sohasem egy könnyű döntés, nem értem, hogy miért kell ezt még jobban megnehezíteni? De továbbra is kérdezem, hogy a Férfiakat mi jogosítja fel arra, hogy egy ilyen ügyben döntést hozzanak? Tudtommal még nem abszolváltak egy terhességet, egy kihordást, de még egy szülést sem! Szóval honnan a búbánatból tudják, hogy milyen ez? Mert ugye ha már itt tartunk akár le is süllyedhetnék erre az alpári szintre, és mondhatnám azt, hogy hogyan veszik magunknak a bátorságot, amikor több száz olyan nő van, akit a férje elhagy a nem kívánt, vagy éppen kívánt gyerek miatt… Ezen a vonalon is el lehet jutni ide, és akkor ilyenkor kit kell elítélni? Előítélni? Megbélyegezni, vagy akár megtagadni tőle a döntés szabadságát?
De ha már egy demokratikus országban élünk felteszem a kérdést kedves képviselő Urak: ha a maguk lánya esne meg tizenévesen, vajon milyen megoldást választanának, hogy a gyerek minél kevesebb megaláztatással és fájdalommal éljen túl egy felelőtlen éjszakából származó nem kívánt élményt? És ne mondják nekem azt, hogy ezt soha, mert nem hiszem el! Önök is emberek, ha nem is NŐK, de ugye ilyen apróságra egy ilyen fajsúlyos kérdésben ugye nem adunk…
Borstörő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr634531370

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha az abortusz gyilkosság, akkor az epilálás kínhalállal való emberölés! 2012.06.13. 14:15:38

Szerintem idióta aki nem érti meg, hogy néhány emberi sejt még nem ember. Sőt még nagyon sok emberi sejt sem ember, még akkor sem, ha annak már emberi formája is van. Az orvos és biológia tudomány mai állása szerint a közeljövőben egy rakás emberi szöv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borsolyka 2012.05.22. 11:49:13

és akkor beszéljünk már arról is, mikor a T. bíróság megítél havi 10.000 ft gyerektartást az anyának, ami nem behajtható, mert a kedves apuka, külföldre távozott, és nincs semmi bejelentett tulajdona/állása/akármilye...

panna cotta 2012.05.22. 16:02:53

úgy látszik, itt mégsem tudunk egymás torkának esni abortusztabletta ügyben .-) Én helyeslem, hogy van. Legyen hozzáférhető mindenkinek, akinek szüksége van rá, és szeretné, vagy el tudja a művit kerülni.

Ugyanakkor én is abszurdnak tartom, hogy férfiak vitatkoznak róla.

Az egyetlen dolog, ami eszembe jut egyébként, és amiről senkit nem hallottam még vitatkozni, az az apa joga abortuszkérdésben.
Mert sokszor van olyan, hogy a nő terhes lesz,a férfi elutasítja, ezért a nő abortuszra megy, de választhatja azt is, hogy megtartja a gyereket, és a férfi nélkül neveli fel.
De mi van akkor, ha egy férfi a nővel ellentétben szeretné azt a gyereket.
Akkor nem kötelezheti a nőt, hogy tartsa meg, hordja ki, és adja neki.
Pedig szerintem joga lenne hozzá.
Épp ezért, én bármilyen megszakítás előtt kérném az apa írásos beleegyezését is. Mármint abban az esetben, amikor elérhető. (nem gondolok most arra, mikor egy nőt megerőszakolnak). Mert szerintem a férfinak is joga kell hogy legyen dönteni.
Mert amit manapság látok, hogy a férfiaknak a kérdésben nincs felelősségük. És azért nincs, mert nincs döntési joguk. Döntési jog nélkül pedig nagyon könnyű beszélni.
Szóval, jogot a férfiaknak :-D

borsolyka 2012.05.23. 08:51:06

ez okés is.
/nem tudom, de mintha lenne-lett volna valami ilyesmi, az AB bizottságnál, hogy kell oda az apa/

viszont senki ne rendelkezzen már más teste felett....
mi van, ha egy egyéjszakás faszitól esik valaki teherbe?

panna cotta 2012.05.23. 10:03:57

én se arra gondoltam. főleg, ha be is ivott valaki, és arra sem emlékszik, hogy kivel volt. De ilyenkor azt mondom, hogy vessen magára, a saját hibája, ha nem vigyázott.
Én alapból inkább kapcsolatokra gondoltam, ahol a férfi vagy a nő manipulálhatja a párját ezzel a kérdéssel.
Mert a szabad akarat fontos, de miért ne lehetne meg minkét részről, nem? :-)
süti beállítások módosítása