….különben megölök valakit! :-D Na jó, nem, vagy mégis? :-D

Helicobaktert reményeim szerint a mai nappal kiírtottam. Ha nem, akkor sem vagyok hajlandó gyomortükrözésre menni! Fogadja el az egész orvostársadalom, hogy van egy ilyen kiírthatatlan fertőzésem, mint a lakosság 50-60%-ának, és pont.
No, hogy ne unatkozzak, azért a múlt hétre is kijutott a jóból. Ugye Speckódoki kért még egy ciklusmonitort, mert az első kettő ellentmondásos lett. Pont akkor jött meg, szóval gondoltam gyorsba lenyomom a dolgot, és boldogan malmozok a következő találkozásig. Hülyegyerek tervez, szervezet meg perverz… Az történt, hogy a vártnál lényegesen előbb jött meg, ráadásul a ciklusmonitor kellős közepén, amire eleinte a szonográfusok is csak ingatták a fejüket. Majd aztán mikor végérvényesen kiderült, hogy EZ AZ, na akkor volt egy újratervezés. Először felhívtam a Speckódokit, hogy WTF? Mondta, hogy  álljak le a metről (jópofa, ő állított le, még jó hogy nem kezdtem újra a gyógyszert), és csináljak egy tiszta ciklust. Oké testvírem, nyomjuk. Igen ám, de hogy szerezzek beutalót 6. napi hormonsorra?? Ha már betörtek a vörösök, akkor ne hagyjuk veszni a hónapot! Végül felhívtam a mezei nőgyogyómat, aki állati jó fej volt, elintézte nekem dolgot. Örök hálám innen is!
Szóval haladunk, haladunk, és nagyon várjuk az április végét, reményeink szerint akkor lépünk tovább egy következő szintre!
Volt egy felvetés, hogy szedjem össze milyen vizsgálatokon vagyok eddig, szóval a poszt második részét ennek szánnám. Lássuk:
-          Rákszűrés – ez mondjuk minden nőnek megvan elvileg évente
 
-          Chlamydia vizsgálat – ezt a nőgyógyászom csinálta kenetből
 
-          Helicobakter pryory vizsgálat – gasztroenterológus csinálta, alapvetően egy kilégzési teszt, ami kimutatja, hogy a szervezetben megtalálható-e a helicobakter vírus, azt tudni kell, ha az egyik fél pozitív, akkor valószínűleg a másik fél is az. Nálunk a Férjem negatív lett.
 
-          Spermiogramm, mikrobiológiai tenyésztéssel – ezt andrológus csinálta
 
-          HSG vizsgálat – magyarán petevezeték átjárhatósági (erről már többször írtam), a nőgyógyászom csinálta
 
-          Teljes immunpanel – vérből nézik, nőgyógyász írta ki a vizsgálatsort
 
-          TORCS – toxoplazma, CMV, Lupus stb. vizsgálat
 
-          Nagy labor - vérből nézik, nőgyógyász írta ki a vizsgálatsort
 
-          OGTT, 3 pontos cukor-inzulin vizsgálat - vérből nézik, nőgyógyász írta ki a vizsgálatsort, ennek az eredménye mutatja ki az inzulinrezisztenciát
 
-          Rubeola vizsgálat – szintén vérből nézik, ugye ennél derült ki, hogy bár védett vagyok, de azért nem rég átesetem egy ilyen kis helyes fertőzésen
 
-          Kromoszómavizsgálat mindkét félnek – vérből nézik
 
-          MTFRH mutáció vizsgálata – a trombózishajlamot vizsgálják, nekem valami alél nem tuti (mondom, hogy mutáns vagyok), és kell rá majd szednem valamit rá
 
-          Endokrinológiai szakvélemény – itt vizsgálják a pajzsmirigyet (TSH érték, anti-TPO érték meg a pajzsmirigy autoimmunitását mutatja meg) és a inzulinos (glükóz, inzulin értékek OGTT vizsgálat során) dolgokat, célszerű már leletekkel menni
 
-          Ciklusmonitor – ez két vérvételt és minimum két ultrahangot jelent. Úgy néz ki a dolog, hogy a nőgyogyó a menstruáció hosszához képest határozza meg, hogy az első naphoz képest mikor kell menni az első vérvételre, ezen az FSH, LH, Prolaktin, Ösztradiol értéket nézik. Majd utána egészen addig kell kétnaponta ultrahangra menni, amíg az ovuláció pontos időpontját be lehet lőni, és az ehhez számított x-dik napon (szintén a ciklus hosszából mondja meg a doki, hogy mikor) kell ismét egy vérvételre elmenni, ahol a progeszteronszintet nézik.
 
-          Vércsoport - meghatározás -  vérből nézik, nyilván :-D
 
És akkor ezekhez még hozzáveszem az extrákat is, ami a különböző nyavalyáim miatt kellett:
 
-          Endokrinológus kérte a pajzsmirigy ultrahangot, ami kimutatott egy 11 mm-re nőtt göböt. Biopsziát kellett csinálni, és az eredménnyel visszamenni. Pajzsmirigyes előzményeim indokolták a fentieket, ha alapvetően valakinek nincs gondja a pajzsmirigyével akkor ilyeneket nem kell csinálni.
 
-          Immunológus, aki az immunpanelben lévő eltéréseken ment végig. További vizsgálatokat kért, de gyakorlatilag nem talált többet vagy mást, mint amit eddig is tudtunk. Rettentő alapos volt, és az egyik legkellemesebb élményem az elmúlt hónapokban.
 
-          Kapillármikroszkópia, itt az ereim állapotát vizsgálták.
 
No, kb. ennyi asszem. Nem is olyan szörnyű!:-D Mondom most nagy vigyorogva, mikor már gyakorlatilag túl vagyok rajta! :-D Ha valami még eszembe jut, akkor hozzáírom, de asszem minden megvan.
 
Van kérdés?
 
Borstörő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr634360683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panna cotta 2012.04.03. 11:12:16

Atyaúristen! Le a kalappal! És ezek után legalább kiderült, hogy ufó vagy? :-)

macskavati 2012.04.03. 16:11:59

Fú, ezt még olvasni is sok...

Nagyon köszi, hogy összeszedted. Én minden tudásomat innen szedem ám :) Csak néznek rám, ha megkérdezem,hogy inzulinrezisztencia vizsgálat megvolt? PCO? Ureaplasma (ez ugye Minta sztorija volt)? Átjárhatósági? Prolaktinszint?
És sokszor kiderül, hogy neeem, az orvosnak persze nem drága, ha évek mennek el a próbálkozással (neadjisten sorozatos vetélések is vannak).
Na, szóval a közjó nevében köszi, Bors, meglátod, meghálálja neked a sors (jéé, rímelt is, pedig nem ez volt a cél :D)

macskavati 2012.04.03. 16:53:41

Ja, meg mióma, mint R2-nál.

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2012.04.03. 20:54:35

@macskavati: hehehehehehe :-D
De amúgy tényleg nagyon hasznosak, bár én ágáltam rendesen ellene, de így visszanézve, jobb hogy megcsináltam mindent, ami kiderülhetett, az ki is derült, és tényleg van okom az optimizmusra is.

teheneszet 2012.04.04. 08:31:46

macskavatinak igaza van, ezek utan tied lesz a legjobban alvo, evo, legkevesebbet siro gyerek :) vagy ketto is mint leolibnel. Sot, ha azt vesszuk hogy mi mindenen mentel keresztul, inkabb rogton harmasikrek :)))

(a lupusrol eszembe jutott dr. haz, szoval hogy a diagnozis sosem lupus :)))

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2012.04.04. 09:56:03

@teheneszet: jaj, már az ikrek említésére is sokkot kap a férjem, nemhogy három egyszerre :-DDD
A próféta szóljon belőletek! :-DD
süti beállítások módosítása