Ez a recept nagyon jó, mar többször csináltam, kicsit macerásnak tűnik a leírása, de nem olyan bonyolult. Mindenkeppen megéri :) Másnap hidegen is nagyon finom. 

Hozzávalók:
1 piros es 1 sárga kaliforniai paprika
1 padlizsán
1 cukkini
1 édesburgonya
2 fej hagyma + 2 babérlevél
8-9 koktélparadicsom
1 csomag vajas tészta
120 g ricotta
120 g feta
2 tojás
2 dl habtejszín
olivaolaj, kakukkfű, só, bors
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd vágott felükkel lefelé tepsire tesszük. A sütő felső részébe tesszük rácsra vagy a sütőhöz való tepsire. A padlizsán végeit levágjuk, a húsát kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, pár kanál olivaolajjal összekeverjük és betesszük a sütőbe a paprikák alá. Az édes krumplit felkockázzuk, 10 perc után a padlizsánhoz adjuk. A cukkínivel hasonló módon járunk el, 10 perc után a keverékhez adjuk. A paprikák nagyjából ekkorra készülnek el (az a jó, ha a héja megfeketedik). Közben a két hagymát vékony karikákra vágjuk, a babérlevéllel olivaolajon lassan megpároljuk, karamellizáljuk (kb. 15-20 perc). A babérlevelet kidobjuk.
A paprikákat egy tálba tesszük, folpackkal lefedjük, a gőzben megpuhul, így könnyen lejön a héja. A zöldségeket félretesszük, a sütőt 180 fokra levesszük.
Egy quiche-formát kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a vajas tésztát, rá sütőpapírt majd nehezeket (pl. bab) es 10 percig elősütjük, majd a nehezeket eltávolítjuk és meg kb. 10 percig sütjük, amíg világos színű lesz. Az aljára tesszük szépen elosztva a sült hagymát, a zöldségeket, rátépkedjük a paprikákat, megszórjuk kakukkfűvel. A ricottából kiskanállal gombócokat teszünk a zöldségek közé, a fetát rámorzsoljuk. A tejszínnel kikevert, sóval, borssal ízesített tojást óvatosan ráöntjük. Végül kirakjuk a félbevágott koktélparadicsomokkal úgy, hogy a vágott felük legyen felfele. Kb. 45 percig sutjuk, amíg a teteje szép szint kap.
Megjegyzés: idő hiányában szerintem a padlizsánt, édes krumplit es cukkinit egyszerre is be lehet tenni sülni. Lehet rá tenni fekete olajbogyót is, úgy is finom. A maradék fetát én a mellé tálalt salátába szoktam elhasználni.
Jó étvágyat!
tehenészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr354314405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

| ági | 2012.03.13. 20:22:36

Nahát, én pont hasonlót csinálok holnap, csak az enyém nem mediterrán, hanem kerti zöldség-jellegű, és ricotta helyett philadelphia van benne :)
süti beállítások módosítása