2011.12.23. 08:48
Barackos marcipáncsillag
Hozzávalók kb. 45 db-hoz:
5 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg nyers marcipánmassza, 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg Rama, 1 tojás, 15 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítés:
Aprítsuk fel az aszalt sárgabarackot. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit gyorsan sima tésztává. Formázzuk cipóvá, göngyöljük fóliába, és tegyük fél órára hűtőbe. Majd gyúrjuk át még egyszer.
Nyújtsuk ki porcukorral enyhén beszitált munkalapon 3 mm vastagra és szúrjunk ki belőle csillag formákat, majd a fele mennyiség közepéből szúrjunk ki kisebb csillagokat.
A kieső darabokat gyúrjuk össze még egyszer, nyújtsuk ki a lehető legkevesebb porcukron, de jobb 2 papír között. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd kb. 12 perc alatt kisütjük őket.
Alsó és felső sütésnél: kb. 175 C (előmelegítve)
Légkeveréses sütésnél: kb. 160 C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
Forrósítsuk meg lábasban a lekvárt, ecseteljük be vele a süteményeket, rakjuk rá a kiszúrt közepű sütiket, majd szórjuk meg porcukorral, vagy vonjuk be csokimázzal.
Lamia
· 1 trackback 3 komment
Címkék: marcipán csillag sárgabarack barack
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Jézuska és Télapó 2011.12.23. 16:39:48
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
R2D2 & C3PO 2011.12.23. 22:37:13
A Babagyárnak is üdvözletem!