Hozzávalók kb. 45 db-hoz:

5 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg nyers marcipánmassza, 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg Rama, 1 tojás, 15 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:

Aprítsuk fel az aszalt sárgabarackot. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit gyorsan sima tésztává. Formázzuk cipóvá, göngyöljük fóliába, és tegyük fél órára hűtőbe. Majd gyúrjuk át még egyszer.

Nyújtsuk ki porcukorral enyhén beszitált munkalapon 3 mm vastagra és szúrjunk ki belőle csillag formákat, majd a fele mennyiség közepéből szúrjunk ki kisebb csillagokat.

A kieső darabokat gyúrjuk össze még egyszer, nyújtsuk ki a lehető legkevesebb porcukron, de jobb 2 papír között. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd kb. 12 perc alatt kisütjük őket.

 

Alsó és felső sütésnél: kb. 175 C (előmelegítve)

Légkeveréses sütésnél: kb. 160 C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 12 perc

 

Forrósítsuk meg lábasban a lekvárt, ecseteljük be vele a süteményeket, rakjuk rá a kiszúrt közepű sütiket, majd szórjuk meg porcukorral, vagy vonjuk be csokimázzal.

 

Lamia

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr393490087

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jézuska és Télapó 2011.12.23. 16:39:48

... igaz történet nyomán ... írta: Gáspári Marianna  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R2D2 & C3PO 2011.12.23. 22:37:13

Boldog Karácsonyt!
A Babagyárnak is üdvözletem!

jobseekers 2012.01.03. 09:30:30

Ideális képméret. Beindult a nyálképzés. ;) Köszi. :)

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2012.01.03. 09:43:35

@Homokvar: kajáknál nagyobbítok, megígérem! Köszi a tippet :-D
süti beállítások módosítása