Szóval, az utóbbi időben elég sok kritikát kaptam innen-onnan, hogy miért nem írok!?? Hát hiszen az én blogom, nekem kéne a legfőbb „hírforrásnak” lennem! Csak dolgoztatom itt a jónépet, mint egy rabszolgahajcsár…

Nos, az ok totálisan prózai: nincs miről. Mert ugye mikor kitaláltam ezt az egészet, az volt a koncepcióm, hogy majd milyen jó lesz pohos-baba-akármi naplónak; eláraszthatom a netet a napi-heti-havi dolgaimmal, és hűűűűűűűűű de jó lesz nekem… Aztán meg azt vettem észre, hogy egyre-másra jönnek a kis szösszenetek legtöbbször olyan témában, amiben én nem tudok hitelesen nyilatkozni, mint például gyereknevelés. Azt is be kell vallanom – ha már őszinteségi rohamom van – hogy sokszor nem volt ihletem, vagy éppen alkotói válságba szenvedtem, vagy egész egyszerűen lusta voltam írni – most is! :-D De erre jöttek a kedves barátaim, akik kisegítettek nehéz helyzetemben, és írtak a gyereknevelésről (Lamia), családról (Juharlevél), küldték a recepteket (Ágibébi, Christeen, Kancellár, Homokvár) nekifogtak a pohos-naplóknak (királylány, Minta) - na jó kikönyörögtem… lehet nekem nemet mondani? -, meg a Tökcsősz, akit gyakorlatilag a híres Banya Klub megszavazott állandóra (azok a lányok ott nem viccelnek). Azt vettem észre, hogy ez már nemcsak az én blogom, hanem a miénk; a röhögve sírós posztoktól a komoly vélemény-nyilvánításig, ezek mind mi vagyunk. Gyakorló és leendő anyukák némi önironiával megspékelve.
Szóval saját napló nem lett, mert nem. Egyelőre a pajzsmirigyem elég komoly akadályt gurít az útba, ami perpillanat átugorhatatlan számomra. Az ezzel kapcsolatos – gyakorlatilag – heroikus küzdelmeimmel nem akarok fárasztani senkit. Elég nekem saját magam elviselni egy-egy hormon-eredmény láttán! Érzékeltetésképpen: egymást követő hónapok értekei voltak 2,7 (ez jó) 8,23 (ez nagyon nem jó) TSH. Gyakorlatilag olyan rapszódikusak az értékeim, mint én magam. Namármost ez nekem jó, mert nem unatkozom (elbeszélgetek magammal, na), másrész meg ez van.
A gyerek utáni vágyról, a kapcsolódó vizsgálatokról gyakorlatilag már szinte mindent kimerítettem. Brittudósos anyagokat nem akarok ide behozni, mert nekem nem túl hitelesek, meg a fene vinné el, hát csak ők tudnak okosat kitalálni? Magyar tudósok miért nem publikálnak? Vagy miért nem kutatnak?
Aztán írhatnék személyesebb dolgokról is. De ezt sem, mert egyrészt nem akarok megbántani senkit (kaotikusak per pillanat a családi viszonyok). Másrészt meg a Férjemmel megállapodtunk abban, hogy őt kihagyom a buliból, bár ez néha igen nehezen megy…  És ugye innen jön az – amivel elég kevés fórum foglalkozik –, hogy egy pár hogyan éli meg a sikertelenséget, a vizsgálatokat, a gyerekvállalás kérdéseit, a pasik mit és hogyan tudnak hozzátenni, hogyan bírnak ebben részt vállalni… Nos, ezeket a témákat nem tudom személyes érintettség nélkül tárgyalni, szóval egyelőre bukó, de dolgozom az ügyön :-D Esetleg valaki? :-D
Ami feldolgozásra vár, a két vetélésem története. Meg fogom írni, csak adjatok egy kis időt még. Nagyrészt túlvagyok rajta (legalábbis úgy hiszem), de azért nem olyan egyszerű ezt megírni, hiszen ez olyan, mint az újraátélés, szóval nem könnyű.
És hogy a hozzám intézett kérdésekre is válaszoljak: jól vagyok/unk. Éljük a mozgalmas kis vitákkal tarkított röhögős mindennapjainkat. Utazunk, bulizunk, őrületbe kergetjük a családunkat, tatárjárást rendezünk a barátainknál, megváltjuk a világot, hogy apróbb dolgok is szóba kerüljenek. A gyerekvállalást illetően a következő lépés az inszemináció amitől mindketten kicsit ódzkodunk, bár bízunk benne, hogy megússzuk. Mert még mindig azt mondom, hogy ameddig van méhem, és van petefészkem, bírok termelni petesejteket addig akár természetes úton is lehetek terhes! Szóval remény mindig van, a többi meg csak türelem kérdése, ami mostmár egyre kevesebb van….
Borstörő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr973347476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabby08 2011.11.03. 09:17:06

Jó írás! Nagyon drukkolok nektek!:)
süti beállítások módosítása