Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg liszt
egy tk só
25 dkg vaj (vagy margarin)
sajt
A vajat (margarint) kissé felmelegítjük, majd hozzátesszük a többi hozzávalót. Kézzel összegyúrjuk, majd folpackkal letakarva hűtőbe tesszük minimum 1-2, de akár több órára is. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró szaggatóval szaggatjuk. A tetejére sajtot szórunk.
A tésztát olyan vastagra nyújtsuk ki, amekkorát a végén szeretnénk majd, mert ez nem fog megemelkedni. Kicsi szaggató helyett vághatunk belőle késsel négyzet alakú pogácsát is, így a leeső részek újranyújtását is megspórolhatjuk, az ízét a formája úgysem befolyásolja.
A mérettől függően 20-25 percig kell sütni 160 fokon.
Gyorsan készíthető finom pogácsa, az egy adag viszont hamar elfogy! :-D
Kancellár

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr273302412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobseekers 2011.10.14. 13:16:29

Ha nem túrót, hanem tejfölt teszel bele és hosszú csíkokat vágsz a kinyújtott tésztából és felesben megszórod reszelt és füstölt sajttal, akkor pontosan a sajtos stanglim receptjét kapod. :) Mindig nagy sikere van. Egyszerű és nagyon finom.
süti beállítások módosítása