Borstörő 2012.01.10. 15:40

Keksztekercs

No, Kedveskéim még egy elrenitenskedett recept:

Krém hozzávalók: 12 dkg Rama, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, kevés citrom leve

Hozzávalók: 30 dkg háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 2 dkg darált dió, 2 kávéskanál kakaó, 2 evőkanál lekvár, 3 evőkanál erős fekete kávé, 0,5 dl rum
 
Elkészítés:
A kekszet lisztté daráljuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a diót, a kakaót, a lekvárt, a kávét és a rumot. Ezeket jól összedolgozzuk, majd porcukorral meghintett sütőpapírt teszünk a gyúródeszkára, a tésztát ezen kinyújtjuk. Megtöltjük az előre elkészített krémmel, és feltekerjük. A keksztekercset szalvétába vagy ruhába csavarjuk, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
 

Lamia

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr803534508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobseekers 2012.01.10. 19:32:27

Imádom! Kisgyerek korom óta minden karácsonykor és húsvétkor volt nálunk ilyen keksztekercs. :))) Annyira megörültem neki, hogy viszontlátom másnál is! :)

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2012.01.10. 21:53:12

@Homokvar: na én meg kipróbálom, mert én meg nem ismertem :-D

jobseekers 2012.01.11. 08:24:34

Mi annyi változtatással csináljuk, hogy a krémbe reszelt citromhéj (lehetőség szerint bio. :)) kerül és jó sok citromlé, amennyit elbír. Ha kész, betekerjük egy nájlonba és mélyhűtőbe tesszük. Így bármeddig eláll, szeletelni simán lehet, pillanatok alatt kiolvad. Na nem mintha sokáig megmaradna...

teheneszet 2012.01.11. 09:02:02

De nem nagyon tomeny igy, hogy a kremje gyakorlatilag csak margarinbol all?

Nalunk ilyen 'hagyomanyos' suti a meteres kalacs volt, minden husvetkor :) Karacsonykor meg mezes beles, a Lajos Mari konyvbol, az a legfinomabb. Meg van a Kata szelet, ami szinten mezes lap, a harombol egyet ossze kell torni es abbol lesz a krem, az is isteni. (Egyszer veletlenul kettot tortem ossze mert elejtettem, igy sutni kellett meg egy adagot, de akkor sem untuk meg :))

Lamia6 2012.01.11. 11:22:54

@teheneszet: Nem tömény a süti, olyan nem lehet abbahagyni típus. Próbáld ki szerintem, nagyon egyszerű, és nagyon fincsi...
A méteres kalácsot én is csipázom! :-)

modoc 2012.01.12. 16:08:35

Imádom a keksztekercset, de az nekem fehér-barna, ebbe mintha zöld szín is lenne! A citromtól? És hol a rahedli sok kókuszreszelék? I <3 kóókusz! :-)

teheneszet 2012.01.12. 18:30:26

@modoc:
szia modoc, de regen 'lattalak' :)))
(megcsinaltam a honlapodrol a sajtos csirket, mar ketszer mert nagyon bejott! :))

modoc 2012.01.12. 18:42:32

Szia tehenészet, hát igen, mert mostanság más dolgok foglalnak le és nem a főzősblog, de láthatsz azért, mert én írom a Mintanaplót :-D

teheneszet 2012.01.12. 19:18:07

de jo, remlett hogy mas nicken is futottal meg anno (kozben valtottal), de hogy pont ez... :))) hat ez kiraly.

macskavati 2012.01.12. 23:36:04

@modoc: én meg a banános falatkákat, és isteni :)
és gratulálok, boldog babavárást kívánok :)

modoc 2012.01.13. 10:30:40

@macskavati: Köszönöm szépen! :-)

kancellar 2012.01.14. 09:10:10

Lehet a krémet picit krémesebbé, kevésbé töményre csinálni. Ehhez annyi kell, hogy 3dl tejet és 3 púpozott evőkanál lisztet közepes lángon besűrűsítünk, majd folyamatosan keverve hagyjuk kihűlni. Ha már hideg, akkor a fent leírt Krémet belekeverjük. Meg lehet kakaósat is, mert a fiam például azt szereti és nem sok a kakaó kakaóval.
süti beállítások módosítása