2012.04.26. 10:37
Tonhallal töltött paradicsom
Hozzávalók:
4 piros kaliforniai paprika
1 doboz olajban eltett tonhal
2 ek sós vízben eltett kapribogyó lecsöpögtetve
4 ek fekete olajbogyó aprítva
kisebb csokor petrezselyem aprítva
6 nagy paradicsom
só, olívaolaj
Először meggrillezem a paprikákat. (Én félbevágva tepsire teszem őket es kb. 200-220 fokon addig sütöm a sütőben amíg megpuhulnak - nem baj ha elkezd feketedni a héja.) Tálba teszem, folpackkal lezárom es 10 percig hagyom puhulni, így könnyebb meghámozni. Vékony csíkokra vágom. A paradicsomok tetejét levágom, a belsejét egy kiskanállal kivájom, erre nem lesz szükség (én sóval, olívaolajjal meglocsolva szeretem kikanalazni:))
A paprikacsíkokhoz hozzákeverem a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, a kapribogyót, olajbogyót, petrezselymet, sóval ízesítem és meglocsolom pár kanálnyi olívaolajjal. Jól összekeverem, a kivájt paradicsomokba töltöm. 180 fokon kb. 20 perc kell nekik; akkor jó, ha a paradicsom puha, de nem esik szét.
Jó étvágyat!
tehenészet
A bejegyzés trackback címe:
https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr264474380
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.