Igazából halvány lila lövésem sincs arról, hogy hogyan kell legyártani egy tisztességes csirkebrassóit. Valószínűsítem, hogy az enyém nyomokban hasonlít az eredeti receptre… No, akkor nézzük:

 
  
Hozzávalók két személyre:
1 pár csirkemell
40 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
fél teáskanál köménymag
némi bors
némi só
némi víz
olaj
Elkészítési idő: 30 perc
1.     felvonás:
A csirkemellet feldarabolom 1x1 cm kockákra, aztán belerakom egy tálba. Rászórom az előzőleg összevágott hagymát, összezúzott fokhagymát (2 gerezdet), borsot, a köménymagot, a sót, majd jól összedolgozom. Kicsit állni hagyom.
2.     felvonás
Megpuccantom a burgonyát és hosszúkás vagy kocka darabokra felvágom. Itt szeretném megjegyezni, hogy kipróbáltam mirelit burgonyával is… hát hagyjuk. Ennyi fáradtság belefér, és finomabb is!
Szóval olaj fel, és ha forró, mehet bele a burgesz.
3.     felvonás
Elő a serpenyő némi olajjal. Rádobom az előkészített csirkemelles darabokat, és kifehéredésig sütöm. Ha minden darab fehér, akkor ráküldök úgy féldecinyi vizet, majd hagyom, hogy elpárologjon. Amikor már kezd színt kapni a pipi, beleszórom az utolsó fokhagymagerezdet is.
4.     felvonás
A kisült lecsepegtetett burgonyát és a szépen megsült csirkemell-darabokat, aztán egy tálban összeeresztem, és már tálalható is!
A csemi ubi alap hozzá, el ne felejtsétek! :-)
 
Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr252950710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása