2011.05.25. 18:44
Löcsóóó
Az egyik legnagyobb kedvenc minálunk nyáron! Na nem azért, mert 3x nyertem lecsó-főző versenyt (okés, ez most felvágós volt), hanem egész egyszerűen imádjuk! Semmi rizs, meg virsli, meg ilyenek! "Rendes" kolbászos, tojásos löcsóóó.
Na akkor nézzük, én hogy csinálom két személyre:
3 tv paprika
3 közepes paradicsom
1 közepes fej vereshagyma
4-5 szelet enyhén csípős kolbász
3 tojás
1 teás kanál kechup
egy kis zsiradék
Először is felvágom a kolbászt kis darabokra, kis olajjal vagy vajjal vagy bármilyen zsiradékkal kicsit megpirítom, majd rádobom az előzőekben apróra vágott hagymát. Üveges párolást követően utána küldöm az apróra vágott paprikát. Mivel ezek a paprikák már nem olyanok mint régen (nincs levük), ezért úgy fél decinyi vizet is ráküldök. Addig rotyogtatom fedő alatt, amíg a paprika meg nem fő, aztán jöhet a lehéjazott apróra vágott paradicsom az 1 teáskanál kechuppal. Az egészet úgy 5-6 perc alatt összefőzöm, majd mehet bele a 3 felvert tojás. Sűrű kevergetéssel összeáll a tojás, és voilá! Kész is!
Friss kenyérrel és csorgó nyállal tálalom! :-)
Jó étvágyat!
Szólj hozzá!
Címkék: tojás hagyma paradicsom paprika kolbász
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.