Borstörő 2011.05.25. 18:44

Löcsóóó

Az egyik legnagyobb kedvenc minálunk nyáron! Na nem azért, mert 3x nyertem lecsó-főző versenyt (okés, ez most felvágós volt), hanem egész egyszerűen imádjuk! Semmi rizs, meg virsli, meg ilyenek! "Rendes" kolbászos, tojásos löcsóóó.

 

 

Na akkor nézzük, én hogy csinálom két személyre:

3 tv paprika

3 közepes paradicsom

1 közepes fej vereshagyma

4-5 szelet enyhén csípős kolbász

3 tojás

1 teás kanál kechup

egy kis zsiradék

Először is felvágom a kolbászt kis darabokra, kis olajjal vagy vajjal vagy bármilyen zsiradékkal kicsit megpirítom, majd rádobom az előzőekben apróra vágott hagymát. Üveges párolást követően utána küldöm az apróra vágott paprikát. Mivel ezek a paprikák már nem olyanok mint régen (nincs levük), ezért úgy fél decinyi vizet is ráküldök. Addig rotyogtatom fedő alatt, amíg a paprika meg nem fő, aztán jöhet a lehéjazott apróra vágott paradicsom az 1 teáskanál kechuppal. Az egészet úgy 5-6 perc alatt összefőzöm, majd mehet bele a 3 felvert tojás. Sűrű kevergetéssel összeáll a tojás, és voilá! Kész is!

Friss kenyérrel és csorgó nyállal tálalom! :-)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr812932210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása