2012. október 8.

tesók.jpgMegvolt az első kimozdulás! Elmentünk Ákossal az Auchanba. Nagyon jól viselte(= aludt:). A pelenkázó a mozgás sérült wc-ben van hát nókomment. De azért jó volt:).Tíz napja nem voltam emberek között, hiányzott. Ha holnap tudok délelőtt jövök. Puszi

2012. október 9.

Áhhhh! Olyan vagyok , mint egy mikró, az ha kész a kaja csenget, én ha itt a kajaidő belövellek :-). Igen kellemetlen. Lassan keltem Ákost, eszik aztán megyünk a nővéréért a bölcsibe. First tour! Kíváncsi vagyok mennyi idő alatt járjuk meg.

2012. október 11. délelőtt

Na, itten vagyok! Ákos alig evett este(kifáradt délután és a fürdetéstől:) így kelt éjfélkor majd fél háromkor is (akkor nagyon erőlködött, de végül csak sikerült telibe szarnia a pelusát. Tudom ez uncsi momentum :-) aztán mindenki elaludt és nyolckor ébredtünk családilag, hét óra helyett, így Timi itthon maradt velem. Délután viszem Ákost orvoshoz, mert nagyon csúnya a köldöke, alulról ki van dudorodva és piros is nagyon, üvölt, mint a sakál mikor kezelem és nem a hideg érzés miatt, ez fájdalmas sírás. :( Aggódom nagyon, nehogy sérv legyen. Mondtam már hogy utálom a köldökcsonkot? Most azon sakkozom, hogyan vigyem, mert természetesen a férjem és a sógorom dolgozik, apósomnak dolga van délután, anyós vigyáz addig Timire, tehát BKV-znom kell. Szóval vagy babakocsival viszem, vagy magamra kötöm. De sztem magamra kötöm úgy könnyebb közlekednem. Mindig van valami aggódni való...

2012. október 11. délután
Na, megjártam a gyerekorvost. Ákos köldöke kezdett begyulladni így kapott rá antibiotikumot és jól kitisztították neki, már nem sok híja van és leesik.
Közben ugye após elvitte végül Timit, hogy addig vigyáz rá, amíg odavagyok Ákossal. Erre mikor kijövök a rendelőből és hívom kiderült bevitte anyóshoz, aki közben az Uzsoki sürgősségijén várakozott (migrén,magas vérnyomi,stb...), mert be kellett mennie a melóhelyére valami miatt, amit már tudott délelőtt is. Én mondtam, hogy viszem Timit magammal, megoldom az utazást max. hazafelé taxizunk, de nem majd ő vigyáz... Hát nem volt őszinte a mosolyom, mikor Timiért mentem a kh-ba! Én nem értem miért erősködött mikor tudta, hogy nem lehet másként megoldani csak úgy, ha anyósnál hagyja a kh-ban. Tudom segíteni akartak, de nem kell minden áron főleg ne vigye ki tudja milyen beteg emberek közé a gyereket. Közben a férjem kapott valami fülest, hogy zárás után a főnök beszélni akar velük és valszeg valakinek mennie kell. Csak remélni tudom,hogy nem ő lesz az. Két családos és egy egyedülálló dolgozik egy brigádban, remélem mérlegel a főnöke és nem a családost küldi el. Szóval ez a nap csupa szar....remélem az éjjel nem lesz gond Ákossal,nem örülök ennek az antibiónak, de nyilván most ez nem a helyzet amikor mérlegelek, kell és kész. Remélem nem csinálja ki a hasát....
2012. október 12.
Sziasztok lányok! Az éjjel, ahogy sejtettem nem volt vmi fényes. Ákos most háromszor kelt, mert tekerte a hasát az antibiotikum, plusz mikor a férjem hazaért észrevette, hogy Timi bepisilt, ágyneműcsere, matraccsere, pizsicsere. Szegény nagyon szégyellte magát, hogy bepisilt, mondjuk én vagyok a hibás, mert nem pisiltettem meg lefekvés előtt. Végül is Ákos ügyes volt, mert kaja és kakálás után visszaaludt így mi is aludtunk néhány órát néhány részletben. Viszont megint későn keltünk így nem ment Timi bölcsibe, szóval a mai nap is húzós lesz egy kicsit, de legalább nem kell menni sehová. Tegnap nagyon elfáradtam. Oké, hogy muszáj strammnak lennem, de azért csak két hete szültem és ugye még gyerekágyas lennék. Mindegy ez van.
Ákos köldöke mintha halványan javuló tendenciát mutatna, nem olyan piros és duzzadt és már nem sok tartja, fityeg lassan csak leesik. Plusz nem is lett lázas az éjjel, meg eszik rendesen szóval reménykedhetek, hogy okés lesz. E-mailben küldöm a képet a gyerekorvosnak így csekkolja a javulást-nem javulást. Tök jó fej.
Az este végül hazament a férjem főnöke anélkül, hogy mondott volna bármit is. Sztem csak pánikkeltés volt a füles gazdájának részéről, de még nem nyugodtunk meg,mert valami tényleg lóg a levegőben. Csak ez a bizonytalanság kicsinál....
2012. október 15.
Véééégreeee! Leesett az a nyomorult köldökcsonk:)))) Kibasztam a kukába csak úgy koppant! Még ugye nem letisztult, de azért már nem para, éjjel kettőkor kelt enni és aztán fél hétkor. Gáz leírni, hogy kurva kómás voltam reggel szoptatás közben? Pedig kétszer három és fél-négy órát aludtam. No, mindegy is most alszik megpróbálok MÁK ügyintézni.
2012. október 23.
Ákos ma szétalussza a fejét, hajnalban is már én ébredtem, hogy mi van, mert fájt a mellem a sok tejtől, ő meg húzta fél négyig este nyolctól, aztán játszótér (fúj de rohadt sokan voltak, és zömmel apukák!), meg séta ott is lehúzott két órát aztán evett és fél háromtól megint tente van.
Tegnap meg ma már mosolygott is nagyokat, meg hosszú percekig tartja meg magát a karjaival és bólingat a fejével.
Timi nagyon aranyos a tesójával, sokat beszél hozzá, simizi meg puszit is ad neki,de a Zsuzsikámhoz nem nyújjon hozzsá !!!!:))))
Inkább rajtam szeretné leverni (néha szó szerint is!) az újgyerek érkezése miatti frusztrációját:( Mondjuk néhány napja jobb, nem pisil-kakil be szándékosan (ez egyébként egyszer-kétszer fordult elő) és ma elég szófogadó is volt, simán kijött a játszóról, mikor szóltam, hogy indulunk, mondjuk lehet amiatt is, mert sokan voltak és nem nagyon jutott játékhoz.
Férj:hááát.....passzív,nagyon. Lassan kezd mondjuk nyitni a fia felé (végre, az egész terhesség alatt nem foglalkozott vele sokat, értem ez alatt, hogy beszéljen hozzá simogassa, amit az elsőnél csinált) a vizsgálatok eredménye természetesen érdekelte és a szülés alatt is ott volt velem, nem csak fizikai valójában, de tényleg támaszt nyújtott megint, mint az elsőnél. Az első két hétben nagyon oda voltam, hogy dolgozik és nem volt itthon egy pár napot sem (összvissz kettőt?) mára ezen túl léptem. Mondjuk Ákos nagyon jó baba valszeg ez is hozzájárult, meg a jó idő és hogy kimentünk, amikor tudtunk. Kicsit tartok a depressziótól, nem szeretném ha megint előjönne, mint az elsőnél.
Továbbra is passzív a házimunka terén, ez sztem már nem változik,bár erősen gondolkodom azon, hogy valahogyan be kéne vonni, pici lépésekben (mint egy gyereket esküszöm), mire visszatérek a munka frontjára jöjjön bele mi hogyan működik, ne én szopjak egyedül mindennel.
Valamint a felém való kommunikációt és intimebb közeledést( nem szexuálisan értem) leredukálta a nullára....szóvá tettem, azóta van javulás, változás.
No, körülbelül ennyi van nálunk mostanában.
Békapofa

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr754919466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borsolyka 2012.11.22. 12:38:41

náccsos asszon! nem lehetne oldalvást valahogy megjeleníteni az új cikkeket? mert így nem látszik, ha valaki publikál

panna cotta 2012.11.23. 10:28:09

most nem akarok itt okoskodni, de minden magyar férfi ilyen? hogy otthagyja a házzal az asszonyt is egyedül, mert ő dolgozik? Komolyan mondom, ha az enyém ilyen lenne, már kiraktam volna a szűrét. Mi az hogy egy pasi nem segít be a házimunkába? Most komolyan, lányok! Ne rontsátok már el magatoknak az életeteket. Tessék a sarkatokra állni. Bocs, békapofa, de a férjeden rohadtul felhúztam magam :-D

borsolyka 2012.11.26. 12:33:33

igazából én védeném brekiarc urát, mert vendéglátós, és kutyasokat dolgozik.

panna cotta 2012.11.26. 21:45:11

@borsolyka: oké, akkor helyesbítek. Nem brekiúrra rágtam be, bizonyára megvan az oka, hogy mért nem segít (bár nekem semmi sem igazi ok, főleg, hogy ne tudja, hol vannak a dolgok a lakásban). Szóval általában erre a férfimentalitásra rágtam be. Nekem sokszor úgy tűnik, ha a lakásban lévő dologról és házimunkáról van szó, mindegyik idióta. Nálam ez az, ami kiveri a biztosítékot. És az a baj, hogy nem rajtuk múlik. Hanem a nőn. Ennyi. :-)
süti beállítások módosítása