postas.jpgCsütörtökön (december 5.) vadul kevergetem az ételt a lábosban, közben bambán bámulok kifelé az ablakon. Egyszer csak látom ám, hogy egy zöld (postás) ruhás nő megáll a bringájával a kapum előtt.

Nosza, feltépve az ajtót rohantam ki. Addigra a csaj a kezében már három borítékot himbált. Pupillám kitágult, szívem hevesebben vert, mert éreztem, EZ AZ!
És valóban, a postás meghozta  Ember személyijét. Már hívtam is fel telefonon, hogy másnap reggel az önkormányzatnál kezdünk. Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben az hogy akkor a ded kiszúrásiból éjjel bejelentkezik, de azért bíztam benne, hogy el tudjuk intézni az apaságit.
Másnap reggel 8.00-kor már ott tornyosultunk az iroda előtt. A főnéni persze szabin volt, de van helyettese is, aki éppen a középső gyerekem egyik osztálytársának az anyukája.
Ezek kellettek az ügyintézéshez, hátha valaki más is jár majd hasonló cipőben:
- ÉRVÉNYES személyi és lakcímkártya mindkét fél részéről
- orvosi igazolás a gyerek fogantatásának időpontjáról
- terheskönyv
- és mivel én ilyen válogatós vagyok, a végzés a válásomról. 
(én már évekkel ezelőtt elváltam, de ha valaki úgy esne teherbe, hogy jogilag még az exe tulajdonát képezi, -hiába folyik évek óta a válóper- akkor az külön köröket kel hogy fusson, és ott szerencsésebb, ha gyorsban házasodnak a gyerek apjával. Ugyanis ennek hiányában a gyerek bizony első körben az exférj nevére kerül, aztán bírósági úton-tárgyalásokkal fűszerezve kell az apát átíratni)
Szóval, Böbe drága bebrüggyentette a rendszert, és fél óra alatt lezongoráztuk a nevesítést. Azon kissé mosolygott, hogy aznapra vagyok kiírva, de mondtam neki, lelkem rajta, bepróbálkoztunk mi 22 nappal korábban is, csak nem jött össze.
Azt mondta, a 30 napos érvényességi határidőt - amennyi ideig ez a nyilatkozat érvényes lenne - már 3!!!!!! éve!!!! eltörölték, mégis Pesten, az önkormányzatoknál valami eszelős módon ragaszkodnak hozzá.
Miután ezzel végeztünk, rohantunk Pestre. Ember dolgozni, én meg orvoshoz a szokásos kis turkálás/NST csomagomért. Méhszáj zárt, szívhang rendben, találkozunk kedden, mert szerinte addig semmi, de szombaton ne merjek szülni, mert 16 vendéget hívott a születésnapjára, és azokat nem tudja otthagyni.
Megnyugtattam, hogy NEM fogok szombaton szülni, ünnepeljen csak bátran. (tényleg nem szültem :) )
Mikor az öltözőben próbáltam visszaráncigálni a reggel körülményesen magamra húzott ruháimat, hallom ám, hogy az utánam következő nőt korholja. 
Nem volt szerencsétlen nagy darab, csak a pocakja volt hatalmas.
Papír szerint 20 kg-ot hízott.
Én meg csendben lapítottam a fülkében, mert ha jó napja van a mérlegnek, akkor reggel még mindig "csak" a +15 kg-ot mutatja, ha viszont rossz, akkor +17-et. Viszont ebből  az első 5kg a legelején ugrott rám. akkor még nem is mértek terhesgondozáson. Így "hivatalosan" csak kb 10 kg-ot híztam, és ezért ugye nem jár fejmosás .
Mivel a gyerek is kicsikét patópáli vonásokat hordoz magán (vajh kire üthetett?) elég időt hagyott anyukájának, hogy elkészüljön mindennel szépen, komótosan.
Öcséméktől pénteken elhoztuk a kiságyat, és a babakocsit, ruhák, csomagok összepakolva, és most már tényleg csak arra várunk, hogy őkelme meginduljon kifelé.
Kacsintgatva ajánlgatják nekem a szexet, mint hatékony gyerekkiűző program, de az utóbbi egy-két hétben a gyerkőc szörnyű szokást vet fel. Ha egy puszinál többet akarnánk bonyolítani az apjával, akkor ő is bekapcsolódik rögvest. 
És bugyborékol, és hullámzik és rúg, meg csíp, meg harap. És így négyszemközt bevallom, ez némileg (értsd totálisan) visszaveti a lelkesedést.
Egyébként, mindig elcsodálkozom rajta, hogy milyen interaktív. Ahogy hozzáérek, rögtön reagál. még akkor is, ha előtte totál nyugi volt, és (gondolom én) aludt odabent. Remélem, ezt a nagy fokú érzékenységét elhagyja, ha kijön. Különben majd még levegőt sem lehet mellette venni.
Szóval, kérek mindenkit, ha tud valami tuti bevált gyerekkiűző praktikát, ne fogja vissza magát! Ossza meg velem. Mindent kipróbálok. Mert szerintem nem festenék valami jól 52 hetes terhesen...
Borsolyka

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr925683606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kancellar 2013.12.10. 08:53:46

Repülő fenn, gyerek benn még nem maradt :D
süti beállítások módosítása