Tökmag bűbájos. Én is szeretnék holmi bűbáj-képzőbe járni, és kivarázsolni azt a fogacskát a helyéről. De lévén nem vagyok sem tündér, sem boszorkány, és seprű helyett porszívót tartok itthon, marad a kínlódás és az ínymasszázs. Növeszti nagyon, még nincs kint, és bár tegnap azt hittem, hogy mindjárt áttör a fehér kis rece, tévedtem.

Viccesek itthon a napok. Mire beállt Tökmag napirendje, és megtanult szépen este elaludni, addigra a fognövesztő manó a képembe röhögött, és egy laza mozdulattal borított mindent. Bár a napirend még nagyjából megvan: reggel fél 8kor vigyorogva ébred, megfürdik az apjával, aki utána elmegy a dolgozóba, és mi itthon maradunk. Megfőzöm az ebédjét (életemben ma először céklafőzeléket, de azt hiszem, a fekete széndarabkák nem kifejezetten tartoznak bele, szóval a kukában landolt… hogy tudok teflonedényben szénné égetni egy főzeléket???), tornázunk - mindketten, mert ducik vagyunk, csak neki jól áll, nekem meg nem, aztán alszik egyet, ebédel, sétálunk, alszik, és este hatkor elkezdi várni Apaistent. Kilenckor meg megy aludni. Elvben. A gyakorlatban tegnap este negyed tizenegykor aludt el, több órás kínlódás után.
De alapvetően álombaba. Az anyja meg mókásabbnál mókásabb helyzetekbe keveredik. A hajamba tüsszentett főzelékeket már megszoktam, de azt, hogy újabban ki kell szívni az orrából a tartalékként odahelyezett pürét, még nem. Ugyanis az alig hat hónapos lányom rárabol a kanálra, és gyömöszöli be a saját szájába, csak a koordinációval akadnak még gondok, így jellemzően teletömi azt a pici nózit kajával, mire befejezzük az ebédet.
Meg aztán olyan is van, hogy leszólítanak az utcán, hogy.. idézek:
Enyhe sminkben, felékszerezve, belőtt hajjal leszállok a HÉVről. Tolom a lányom, élvezem a napsütést. Elmegy mellettem két pasi, majd az egyik visszafordul:
- Elnézést Hölgyem (ez vagyok ugye én), bocsánat, hogy megszólítom, de ha most nem, nem lesz rá alkalom, és sokáig bánnám. Szóval ne haragudjon, hogy így ismeretlenül, de olyan szép (itt kezdett hízni a májam, de nagyon) a babakocsija, és a feleségem három hónap múlva szül.. Hol vette?
Nagyon röhögtem (magamban), és felvilágosítottam.
A babakocsival egyébként is meggyűlt a bajom. Bonyhádról rendeltük anno, a szerviz is ott van, ha valami nyavalya támad vele, oda kell visszavinni. Laza 170 km.. szóval megállapítottam, hogy elkopott a racsni a kupolában, mert nyeklik-csuklik az egész. Kb. egy héten keresztül akartam minden nap üvöltve felhívni a szervizt, hogy ócska kocsit adtak el nekem, de mindig elfelejtettem, aztán egyik hétvégén elmentünk hármasban sétálni, és az én majdnemférjem megnézte.. majd meghúzott kettő, azaz kettő darab csavart, és jobb a kocsi, mint új korában. Azt hiszem, a műszaki Nobel-díjat idén nem én kapom.
És most megyek, és megpróbálom nem odaégetni a második adag főzeléket...
Tökcsősz

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr693743224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borsolyka 2012.01.24. 11:54:32

így van ez, mikor ez 3 mmx2 mm fehér kis izé lenyomja az egész családot .)

Tökkel 2012.01.24. 12:11:57

na igen. de attól még tök jó, csak tegnap este olyan voltam, mint a mosottkaki.

teheneszet 2012.01.24. 14:55:15

Olyan kar hogy nincs kep (jo, tudom :))

Figyu, ha ajanlhatok valamit, nekem nagyon bevalt a philips babakaja-keszitoje, turmix es parolo egyben. Na ebben nem lehet leegetni semmit meg nem kell botmixerrel meg edenyekkel vacakolni. Csak belezuttyintom a zoldsegeket (repa, edeskrumpli, brokkoli, karfiol stb.) vagy gyumolcsoket (alma, korte), vizet toltok a tartalyba es par perc alatt a gozben megparolodik. Mikor kesz, csak megforditom a tartalyt es egy gombnyomasra turmixolom. Nagyon jo eros a turmix resze is, csirkemellet, borsot, cukkinit (ezeket vajon parolom, ugy finomabb) is ezzel szoktam miszlikbe apritani. Es a legjobb, hogy alig kell mosogatni :)
(Nincs erdekeltsegem a philips-nel, de valamit mar adhatnanak, annyit reklamozom ezt a parolot :) de tenyleg zsenialis, en naponta tobbszor hasznalom, mar reg behozta az arat).

modoc 2012.01.24. 15:18:25

@teheneszet: Kérünk szépen linket a termékről :-)

borsolyka 2012.01.24. 15:24:42

@teheneszet: megesettlany.freeblog.hu/
itt egy pindurka kép Tomkáról :) meg Szeziről

teheneszet 2012.01.24. 15:59:26

@modoc:
www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-Combined-Steamer-Blender/dp/B003MAJ5OC/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1327417014&sr=8-5

itten van egy kis video is. Es tenyleg ilyen. Nekem egy baratnom ajanlotta (hasonloan melegen mint en nektek), tenyleg szuper talalmany. (Mondjuk a krumplit nem ebben csinalom mert az turmixolaskor nyulos gusztustalansag lesz, a gyerek sem eszi meg ugy, meg a fagyasztott borsot is vajon parolom, de mar ebben turmixolom, lehet siman is, vagy ha parolsz benne valamit, utana hozza lehet adni mas zoldsegeket, hust es egyutt turmixolni.) Na de be is fejeztem :)

macskavati 2012.01.24. 19:33:15

Hú, fogzáshoz kitartás!!! Enyimnek már van kettő. Kapott borostyán láncot, nem tudom, segített-e neki, de jól áll, az biztos :D Tomkának is biztos jól állna...
Meg hát nagyon durva esetekre ott a Nurofen, egyszer-kétszer már bevetettem, elévgre én is beveszek fájdalomcsillapítót, ha fáj a fogam, a babámnak miért ne járna? Főleg mióta tudom, micsoda kín egy fognövesztés (lásd: bölcsességfog). Vagy Dentinox, de az csak negyedóráig hat. Mondjuk elalváshoz pont elég.

macskavati 2012.01.24. 19:39:46

@teheneszet: szkifi!!! a gyerek megeszi a répakrumplit :DDD
nekem nagyon tetszik!!! most sajna nem állunk úgy, hogy megvegyük :(

teheneszet 2012.01.24. 20:11:18

ja, a borostyanlancot en is akartam javasolni, nalunk bevalt (pedig nem hittem benne, de a gyogyszertari fajdalomcsillapito kencek meg egy atsirt delutan utan mar ugy gondoltam hogy nem veszithetek vele...) Nem tudom ettol-e, de sokkal kevesebbet nyaladzik es rag es az elso ket foga ugy bujt ki, hogy nem sirt ejszaka.

Otthon draga az edeskrumpli? itt 2 euro korul van kiloja, ami a tobbi zoldsegarhoz viszonyitva nem veszes, es nem kell belole sok, egy krumpli repaval vagy sima krumplival keverve ket evesre eleg. Orulok hogy izlett neki :)

macskavati 2012.01.24. 20:24:23

@teheneszet: 1200 ft egy kiló, nagyon durva! mondjuk én egy extra drága zöldségesnél vettem (mert csak ott volt) 1, azaz egy db-ot :D és annak is a negyedét ette meg, de megette. szóval haladunk :)

teheneszet 2012.01.24. 21:11:03

Hu, az kemeny, duplaja mint itt...
nalunk most a slager a cekla almaszosszal, az elejen total remenytelennek tunt, mondom ez a gyerek semmit nem fog enni, most mar egesz jol belejott. Szoval csak kitartas! (Meg persze tokcsosznek is! A brokkoli nalunk abszolut nem volt sikertortenet, lehet hogy ujra meg kellene probalkoznom vele...)

Tökkel 2012.01.25. 07:42:54

Sőt, azóta bejött a legutóbb még gyűlölt sütőtök, és a meggy is.

Ha valami nem tetszik nekik, cészerű pár hét múlva újra megpróbálni.. A brokkolival meg nincs baja, a benne lévő olajjal volt. Amióta kacsazsírral főzök neki olaj helyett, mindent megeszik, amit elé rakok :)

teheneszet 2012.01.25. 08:37:52

@Tökkel: a kacsazsir se rossz otlet... itt a vajat nyomatjak nagyon, kicsit odzkodtam tole, de a gyerek azota eszi meg pl. a krumplit meg a borso't es semmi baja nem lett tole, ugyhogy most mar adom rendszeresen.
Meggyet sajnos itt nem lehet kapni, fagyasztva sem :(
süti beállítások módosítása