Fasírthoz

80 dkg darált pulykahús
2 cső főtt kukoricáról a szemek levágva (nekem 21 dkg volt, lecsöpögtetett csemegekukoricát használhatunk helyette, 15-20 dekát)
2 kisebb tojás
4-5 szelet fehér kenyér (nem kell friss), héja nélkül
6-7 szál újhagyma
3 ek aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
őrölt bors
A kukoricaszemeket serpenyőben (zsiradék nélkül) megpirítjuk. Akkor jó, ha mar kis szint is kapott. Félretesszük.
A kenyérbelet pár másodpercre hideg vízbe mártjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk belőle a vizet, belemorzsoljuk egy tálba. Hozzáadjuk a pulykahúst, a tojásokat, a felkarikázott újhagymákat, a pirított kukoricát, belereszeljük a fokhagymát és persze a petrezselymet is. Sóval, római köménnyel és őrölt borssal ízesítjük, összegyúrjuk.
(En abban a serpenyőben, amiben a kukorica sült, egy kis gombócot megsütök, megkóstolom es ha kell, meg ízesítem a masszát.)
Fasírtokat formázunk a masszából, kicsit ellapogatjuk es forró olajban megsütjük.
 
 
Sültpaprika-krém
4 piros kaliforniai paprika
3 ek oliva olaj
1 tk só
1 csomag koriander (20-25 g)
1 gerezd fokhagyma
2 ek édes csili szósz (ázsiai boltban kapható)
2 ek almaecet vagy fehérborecet
 A sutot 200 fokra előmelegítjük. A paprikákat negyedeljük, magházat es a magokat kivesszük. Tepsire tesszük, meghintjük sóval, meglocsoljuk oliva olajjal. Kb. 35-40 percig sütjük, nem baj, ha megfeketedik. A paprikákat tálba tesszük, ráöntjuk a tepsiben maradt olajat, folpackkal befedjük. Kb. 10 perc múlva meghámozzuk (könnyen lejön a héja), turmixgépbe tesszük, a tálban maradt szaftot is ráöntjuk. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra tépkedett koriandert (szára is mehet), belereszeljük a fokhagymát, hozzáöntjük a csili szószt és az almaecetet, majd összeturmixoljuk.
 
 
Sült édesburgonya
3-4 nagyobb édesburgonya
só, őrölt koriander, olivaolaj
Egy tepsire sütőpapírt terítünk. A krumplikat megmossuk (nem kell meghámozni), gerezdekre vágjuk (bármilyenre jó, en nagyságtól függően négybe vagy nyolcba szoktam vágni). A tepsire fektetjük a szeleteket, olivaolajjal bekenjük, sóval, őrölt korianderrel meghintjük.
200 fokon kb. 35-40 perc kell neki.
 
 
tehenészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr283740146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teheneszet 2012.01.23. 15:21:08

most nezem, hogy a fasirt hozzavaloibol (marmint nem a listanal hanem a leirasnal) kimaradt a petrezselyem, szoval azt is hozza kell adni.

Borstoro, nagyon koszi hogy atirogatod ekezetesre a szoveget :)

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2012.01.23. 15:53:09

@teheneszet: frissíts rá, beleírtam :-D
Nem csuklottál? :-DDDD Amúgy meg én köszi a receptet!

teheneszet 2012.01.23. 19:12:09

koszi!
ooo, csuklani? En nem, de a gyerek igen, talan valaki az anyjat emlegette? ;)

macskavati 2012.01.23. 20:18:37

@teheneszet: hú, te aztán szereted az édesburgonyát :) Nagyon jól néz ki ez a kaja!
Ma végre mi is tudtunk venni édeskrumplit, és a finnyás gyerek evett is belőle :) köszi a tippet.

teheneszet 2012.01.23. 21:51:23

@macskavati: szeretjuk, meg hat megigertem :)
a gyerek nagyon szereti, zoldsegek kozul ez csuszik a legjobban neki, neha repaval parolom, meg volt mar hogy paradicsommal, csirkevel csinaltam, mindenhogy megette.
A fasirt egyebkent tenyleg isteni, probald ki, nalunk az egyik kedvenc (ez is Ottolenghi recept amugy, imadom oket).
De igerem, a kovetkezoben nem lesz edeskrumpli :)

macskavati 2012.01.23. 22:27:13

@teheneszet: jujjuj, nehogy beszólásnak vedd :))))
tök jó, mert tőled hallottam életemben először édeskrumpliról, és úgy tűnik, ezt megeszi a gyerek, úgyhogy hálás köszönetem :)

teheneszet 2012.01.24. 14:51:02

@macskavati: nem vagyok am olyan erzekeny, ne aggodj :)
Orulok hogy bejott a gyereknek is, probald meg repaval keverve meg a multkor fott tojassargajat adtam hozza, ugy is izlett neki.