Borstörő 2011.04.13. 13:12

Mandulás répatorta

Homokvár osztja meg ma velünk a jépatorta-készítés titkait, íme:

Ezt a receptet még terhesen fedeztem fel. Mindig is úúúúútáltam a sárgarépát, de a terhesség ezt megfordította. Így gondoltam, hogy itt az idő kipróbálni ezt az izgalmas tortát is. Nem csalódtam, nagyon finom!
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
 
 15 dkg liszt
 15 dkg porcukor
 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
 1 csomag sütőpor
 12 dkg darált mandula
 5 tojás
 15 dkg vaj
 
Elkészítés:
 
A vajat és a porcukrot keverjük habosra, és egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, a répát, a mandulát, a lisztet és a sütőport, majd óvatos mozdulatokkal a habbá vert fehérjét. Béleljük ki sütőpapírral a tortaformát, és előmelegített sütőben 180 fokon 3/4 órát süssük. Ha kihűlt, a tetejét hintsük meg porcukorral. Jelen esetben a nosztalgia jegyében színes egérkakát alkalmaztam.
 
Homokvár
Homokvár kalandjairól a Richard Blogon olvashattok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr622822845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.