…na nem mintha ezt nagyon komolyan kéne venni, de azért nekem  mégis okoz némi lelki jellegű problémát… Szóval az egész úgy kezdődött, hogy leszoktam a cigiről. Nem mondom, hogy hűűűű de nagyon pikk-pakk ment, és azóta meg sem kívántam vagy, hogy kitisztult a levegő, a rózsaszín felhők körülfognak…., de végülis annyira nehéz sem volt…. Az egész tavaly tavaszra realizálódott, gyakorlatilag egyik napról a másikra. Az akkori súlyom 49 kiló volt vasággyal együtt (170 cm-es magassághoz).  Az egyik kedvenc Öcsém előszeretettel hívott izmos légynek, csonváz gizinek, vagy akár ropinak. Ezek a beszólások természetesen aztán mindig tömegverekedésbe torkolltak… khm… igen így 30 felett is. Mondjuk ki, szeretjük egymást, na! :-)

Tehát leszoktam. Aztán elkezdtem zabálni. Sokat. Nagyon sokat. A napi duplázott étkezések simán bejátszottak, az étvágyam vetekedett egy szumóséval. A Zuram először gyanakodott, hogy netalántán bekaptam a legyet, csak elfelejtettem erről tájékoztatni!? A szembesítést követően, hűen csatlakozott a zabáljunk akcióhoz. Komolyan mondom, mint két porszívó, csak szívtuk magunkba az ételt számolatlanul… A nyár végére már 56 kiló voltam (a Zuram persze csak a szokásos 2 kilós szórásán belül gyarapodott), majd idén januárra elértem a 60 kilós határt, és kikiáltottam magam kövérnek. Nem volt túl nehéz, mert a kedves Férjem ezt minden áldott nap elmondja…. azt hiszi, hogy állati vicces :-S Ja, és eddigi viszonyomat a mérleggel azonnali hatállyal megszakítottam.  Nem a barátom.
Persze sikerült a fél ruhatáramat kihízni. Aminek egyrészt örülök, mert lehet menni vásárolni, másrészt meg: KÖVÉR VAGYOK! 2 hete úgy döntöttem, hogy – életemben először – fogyókúrázom. Az eredmény: 30 deka mínusz… nem mindegy, hogy mikor mérem, mert valamikor plussz :-S Próbálok mozogni is. A dolog úgy néz ki, hogy felpattanok a taposógépre, amiről 5 perc után lihegve szállok le, majd két napig, mint egy nyomorék létezem az izomláztól. És persze csinálok hasizomgyakorlatokat is, de nem ér semmit. A hasam akkora, mint egy 4 hónapos kismamáé, pedig még albérlőm sincs.  
Nem kell cikizni, tudom, hogy nevetséges az egész, de nekem mégis nagyon fáj… :-) Hol van már a zörgőcsontú csaj, akit mindenki fel akar hízlalni?? A régi szép idők… Nyaf-nyaf vége. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr372804166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobseekers 2011.04.06. 12:29:17

Na, először is: nem vagy kövér, tök jól nézel ki! Mozgásban pedig a futás a leghatékonyabb fogyasztósport. Ha van lelkierőd. Nekem most nincs, pedig tök jó lenne. :)

Most elgondolkodtattál. Amikor L-el terhes lettem, előtte 2 héttel raktam le a cigit. Aztán szülés óta küszködök a rajtam ragadt 6-7 kilóval. Nagy erőfeszítések árán tudok csak 1-2-t lefele mozdítani a mérlegen, de 1 hét múlva megint ugyanannyit mutat... Lehet, hogy ez a cigi miatt ugrott fel, nem a gyerek miatt és ez a "normális" súlyom? Visszaszokni mondjuk nem fogok emiatt. :)

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.04.06. 12:46:51

@Homokvar: A bókot köszi! :-)
Igazából inkább lelkileg stresszel a dolog, meg valóban mozogni kéne, még akkor is ha a versenysúlyom maradt volna. Zavar, hogy izzadok, zavar, hogy a legtöbb gatyámat nem tudom összegombolni, zavar, hogy hurkák vannak hastájékon. Jó, okés egy kicsit eddig elkényesztetett a természet eddig, de most ezt nekem fel kell dolgoznom... megyek eszem egy kis csokit! :-))))
Szerintem a cigiről lemondás miatt, meg a KOR! :-)
Asszem a múlthéten hétfőn lett volna aktuális a futás, hát nem jött össze, esett az eső vagy mi a szösz... :-D A következő projekt a bicikli... szerinted? :-D

jobseekers 2011.04.06. 13:05:46

@Borstörő: Csak nem fog kipukkanni a kereke. :)

A párnákcskákra nagyon jó a zumba. Alakít, formál, izmosít. Tényleg. :)

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.04.06. 13:42:12

@Homokvar: Minden megeshet :-D
Ezt a Zumbát sztem kipróbálom, egyre szimpibb.

jobseekers 2011.04.06. 14:34:29

@Borstörő: De én egy dekát nem fogytam tőle. Szóval azért csodát ne várj. Bár, ha heti 3x eljutnék, akkor talán fogynék. Heti 1-2vel nem. :)

christeen16 2011.04.11. 16:00:55

Jajj már!!!!!!!!!!!! Szegény Borstörő, most már annyira, de annyira KÖVÉR, hogy már rá sem ismerek!!!!!!!!!! :-PPPPPPPPPPPPPPPPPP:-))))))))))))))))))
Nehogy már elhidd a Zuradnak, amit mond!!!! Meg van az huzatva! Szerintünk (az én uram szerint is!!!) most nézel ki a legjobban egész eddigi életed alatt!!!!

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.04.11. 16:04:50

@christeen16: Vasárnap személyesen elmondhatod neki! :-D
Amúgy meg köszi, de tényleg van egy szép úszógumim bőrbűűű, rámszorult az kisIstenökre, nem bírom leszedni. Hát itten van a probléma! :-D
süti beállítások módosítása