molak.jpgJövőhéten már 21 hónapos lesz... Döbbenetesen megnőtt! Kész nő lett belőle!

Szeptember elején kezdtük a bölcsit, mérsékelt sikerrel... Amíg ott voltam, gond nem volt. Aztán mikor már 2 órára hagytam ott, kitört a világháború! Mondták a gondozónők, hogy nem lesz könnyű, de a fene se gondolta, hogy a mi talpraesett lányunk, nem igazán rajong az intézményesítésért. Pedig imádja a gyerekeket, és rengeteg játék is van, de egyszerűen napokig sikítófrászt kapott még a bölcsi említésétől is. Azt gondoltuk, hogy a gondozónőkkel lehet a probléma. Igaz, ami igaz nekem valahogy az volt az elképzelésem a bölcsiről, hogy ülnek a gondozónők középen - vagy inkább a gyerekek között - és játszanak velük, foglalkoznak, kommunikálnak... Ehhez képest kint az udvaron berakták őket a homokozóba, aztán arrébb mentek. Ugye ők azért 1-2 éves aprónépek, szóval igénylik a törődést rendesen. Nyilván az én kissé passzív hozzáállásom sem segített, de most komolyan, tegye fel az az Anyuka a kezét akit nem viselt meg a bölcsi/ovi kezdete! Senki?? :-) Na erről beszéltem!

A másik a kaja-kérdés. Őkirályi Fensége kissé válogatós. Szalámiból csak a picket de olyannyira, hogy már a boltban magához ragadja a rudat, és a kasszánál is úgy kell kiimádkozni a kezéből. Csődbe fogunk menni... :-) Gondolkodtunk, hogy a családi béke fenntartása érdekében elmegyünk a szalámigyárba dolgozni, némi kedvezmény reményében... Próbáltunk mást, de egyszerűen olyan érzéke van a drága, minőségi dolgokhoz, hogy félelmetes.

A bölcsiben, ugye az van amit adnak. Ha nem tetszik, akkor max. gyümölcsöt kaphat még. Mondjuk feltalálta itt is magát, mert a reggeli kiflit elbarterezte a gondozónővel croissanra... De ugye éhes gyomorral nehezebb a pihenés is, így aztán pénteken elhoztam. Hazáig letolt egy egész kiflit, itthon kis kakaót is utánaküldött. Bízom benne, hogy ma kicsit többet eszik... tökfőzelék lesz... auuu :-)

Amúgy bazi szerencsénk van, hogy a legkisebb csoportba került. 8-an lesznek, de a két legkisebb majd csak januárban kezd. Így most 6-an vannak két gondozóra, és Lola a legkisebb most. Jó, a legnagyobb szájú is :-)

Rengeteget beszél, bár néha ki tudja mit :-) Fél óráig hallgattuk, hogy mutogat kifelé, és mondja hogy molak. ????? Aztán leesett hogy a vonatról a beszél... De tudjuk már azt is, hogy Apa kiffiu és Anya kislááány, Lola meg gyerek. És persze, minden este, komoly munkában vagyunk, hiszen a Maci, Titi-baba, Rózsika-baba, a halacskák, a Cicus (és a komplett állatkert) elmegy aludni. Mindenkinek jár a takaró, a jóéjtpuszi, és kicsit még be is bújik melléjük a biztonság kedvéért... Mert ő egy gondos Anyuka (is). :-)

Borstörő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr10011762209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kancellar 2016.10.03. 11:45:48

Köszi ;)
Jó kicsit hallani a kisasszonyról.
süti beállítások módosítása