június 20.

kombine.JPGMivel ugye az orvosom pörgött a magzatvíz vizsgálaton, gondoltam, annyit megteszek neki, hogy elmegyek a genetikai tanácsadásra.
Időpontra mentem. SOTE I. Belépek az épületbe. Csillió terhes nő. Átverekszem magam a folyosóra, ahol a genetikai van. A padon kisebb városnyi tömeg várakozik. mindenki gyanúsan egyetlen ajtót bámul meredten. A genetikait…
Mint kiderült, mindenki időpontra jött. Volt, aki reggel fél 9 óta sorakozott különböző ajtók előtt lelkesen. Én délre értem oda…
Nagysokára kicaplatott a felvételes nénike.
Megrohamozták. Mikor csitult a tömeg, odavergődtem én is.
Mondom neki, nekem most lenne időpontom, de mondjon valamit, meddig tart ez, mert vérzek, otthon kéne feküdnöm, és alapvetően csak egy bólintás miatt jöttem, de ezt máskor is meg tudnám ejteni, inkább visszajönnék valamikor máskor.
Úúúúúúú, akkor várjak. És eltűnt.

Rövid időn belül szólítottak. Bemegyek. És egy váróban találtam magam. A váróban ült a felvételis nővér.
Előadtam neki a történetem hosszabb verzióját, és mondtam neki is, ha hosszadalmas, akkor inkább visszajönnék.  Ő értelmeset nem mondott erre, csak felnyalábolta a papírjaimat, és visszaküldött a folyosóra, hogy várjak még egy kicsit ott, majd szólítanak.
És vártam, és vártam, és vártam. Közben elkezdték kipörgetni azokat, akik előttem ültek már sorban.
Röpke másfél óra múlva be is jutottam. A doktornő korombéli lehetett. Kiraktam elé a leleteimet.
Mondja, a KOROM alapján 1% a down esélye. Ennek 100%-os szűrése csak magzatvízvizsgálattal lehet.
Kívánom-e igénybe venni?
Mondom, NEM.
Aztán még megnézte a kombinált tesztem és az ultrahangom eredményét, és közölte, ilyen eredményekkel ő sem venné igénybe. Mert 38 éves korig ez a teszt teljesen megbízható, utána csökken csak a találati aránya.
Az egész tartott 3 percig.

Borsolyka

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr285396216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R2D2 & C3PO 2013.07.09. 10:59:45

Há' mé' nem mosakodtál meg, hogy ne legyél kormos? ;-DDD

Nálam is ez volt a végkicsengés. Mondjuk a 7. héten már volt orrcsontja, és csak a 2 uh meg az afp alapján vontuk le a következtetést. És tényleg egészséges.

borsolyka 2013.07.09. 14:23:23

Az orvosom azt mondta, praxisa alatt egyetlen olyan esettel találkozott, mikor a negatív leletek ellenére mégis Downos lett a bébi.

Ettől függetlenül totál erőszakosan nyomult az amniocentézissel.
Aztán csak beletörődött, hogy csökönyös marha vagyok :)
AFPm csak most lesz kész.
Meg jövő héten lesz a genetikai uhu.
süti beállítások módosítása