2012.09.10. 09:57
Édes-csípős babsaláta
40 dkg nagy szemű fehérbab (konzervből is biztos jó, szárazból gazdaságosabb és nem sokkal több munka)
2 piros kaliforniai paprika, felkockázva
4-5 szál újhagyma felkarikázva
Az öntethez:
6 gerezd fokhagyma fokhagyma-nyomóval összenyomva
5 ek. édes csiliszósz (ázsiai boltban kapható, "sweet chili sauce for chicken" néven fut)
2 ek szezámolaj
3 ek szójaszósz
3 ek citromlé (fél citrom leve)
nagy csokor koriander
kis csokor menta
só, bors
A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss hideg vízben feltesszük főni - jól lepje el - majd lassú tűzön puhára főzzük (nekem kb. két óra szokott lenni). Leszűrjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Egy nagy tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit, beletesszük a paprikát es az újhagymát, sóval, borssal ízesítjük. A langyos babot beleforgatjuk, majd rászórjuk a koriandert es a mentát. Langyosan és hidegen is finom.
Jó étvágyat!
tehenészet
Szólj hozzá!
Címkék: paprika fokhagyma bab újhagyma szezámolaj
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.