Hozzávalók:
20 szál zöldspárga
2 cukkini
30-40 dkg koktélparadicsom
1 kis csomag (25-30 g) rukkola
olivaolaj, só, bors
20 dkg manouri sajt (ez egy puha, jól grillezheto juhsajt, itt konnyen beszerezhető, de báőrmilyen grillezhető sajttal - pl. halloumi, gomolya - vagy anélkul is finom lesz a saláta)
 
Bazsalikomolaj:
75 ml olivaolaj
1 gerezd fokhagyma áttörve
25 g bazsalikom (egy nagy csokor)
só, bors
Előkészítjük a sült paradicsomot. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a paradicsomokat félbevágjuk, 2-3 ek olivaolajjal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a vágott felükkel felfelé, majd kb. 50 percig sütjük (ízlés szerint, lehet kicsit tovább is).
A spárgákat megtisztítjuk (az alsó, fás részt letörjük, ha kell, az alját meghámozzuk). Egy nagy fazékban vizet forralunk, a spárgákat 4 percig főzzük, majd azonnal hideg vízzel leöblítjük (ez fontos, így nem főnek tovább), majd teljesen megszárítjuk. Közben a cukkini végeit levágjuk, hosszában vékonyra szeleteljük (én a zöldséghámozóval szoktam, ezzel kicsit vékonyak lesznek a szeletek, konyhai szeletelővel lenne a legjobb). Egy nagy tálba tesszük a spárgával együtt, pár kanál olivaolajjal összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Az öntethez valókat összeturmixoljuk (az én turmixom elviszi, de lehet, hogy egy nagyobb már nem, akkor érdemes dupla adagot csinálni, hűtőben eláll, saláta-öntetkent kis citromlével vagy ecettel elkeverve kiválóan hasznosítható).
Egy grillserpenyőt felforrósítunk, majd a cukkini-szalagokat es a spárgákat megsütjük pár perc alatt. A sajtot szeletekre vágjuk, azt is megsütjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a cukkinit, a spárgát es a paradicsomot, rászórjuk a rukkolát, ráfektetjük a sajtszeleteket és meglocsoljuk a bazsalikomos olajjal.
Jó étvágyat :)
tehenészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr134529881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teheneszet 2012.05.21. 19:45:52

(Csak itt a kommentek kozott jegyeznem meg hogy az eredeti recept (ismet) az egyik Ottolenghi szakacskonyvbol van. Nem az a pikkpakk vacsora de megeri raszanni az idot ha van, nagyon fincsi.) Borstoro, koszi az ekezeteket :)

Ziebi 2012.05.21. 20:13:09

Nagyon jó, köszi.
Az a zöld trutyi az mi?

teheneszet 2012.05.21. 21:06:14

@Ziebi: hehe, az a bazsalikomos olaj amivel meg kell locsolni. Nem lehetett rola normalis kepet csinalni :) (mindig este fozok, akkor meg mar nincs rendes feny)

Ziebi 2012.05.22. 00:41:22

Ja igen, közben rájöttem, csak felületesen olvastam ezek szerint. :) A képek teljesen rendben vannak! :)
süti beállítások módosítása