Most egy isteni finom csirkeburger receptet hoztam (kéksajtos majonézzel, házi bucival), ez az egyik kedvencünk. Természetesen faszénen grillezve az igazi, de faszenes grill híján a serpenyő is megteszi. A húspogácsák extra szaftosak lesznek a bacontól es nagyon ízletesek a tárkonytól.

 

 

 

50 dkg csirkecomb-filé
10 dkg füstölt bacon
1 salotta vagy fel fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 ek apróra vágott friss tárkony
5 dkg friss zsemlemorzsa
kevés olívaolaj, só, bors
A majonézhez
1 tojás sárgája
1 kk dijoni mustár
kb. 1,5 dl olaj (én napraforgót használok, a mennyisége változhat a tojás nagyságától függően)
kevés fehérborecet
10 dkg rokfort vagy más kéksajt
kb. 2 ek apróra vágott snidling
fehérbors
A csirkecombot a baconnel együtt húsdarálón ledaráljuk. (Ha nincs daraló, akkor nagyon apróra vágnám a bacont és úgy keverném a csirkéhez - minél homogénebb, annál finomabb.) A hagymát es a fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. A fasírt hozzávalóit (hús, pirított hagyma, tárkony, zsemlemorzsa) jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nem tudok egzakt mennyiséget adni a sóra, mert sok függ a bacontól. Én egy keveset kiveszek a masszából es abban a serpenyőben, amiben a hagyma sült, megsütöm, majd megkóstolom es ha kell, utána ízesítem.
Négy nagy vagy 5-6 kisebb húspogácsa lesz belőle. Serpenyőben jól megsütjük, ha kicsit nagyobbak, akkor még bedobhatjuk a sütőbe néhány percre, hogy biztosan átsüljenek. Miután a hús megsült, meg a félbevágott bucikat is megpirítjuk a serpenyőben.
A majonézhez a tojássárgáját elkeverjük a mustárral és fehérborssal, nagyon lassan csurgatva hozzáadjuk az olajat, közben habverővel egyfolytában keverjük. Mikor kész, borecettel ízesítjük, belekeverjük a kéksajtot és a snidlinget. Só nem kell bele, a rokfort miatt elég sós lesz.
A bucikat Limara receptje (http://limarapeksege.blogspot.com/2009/06/hamburgerzsemle.html) alapján csinálom.
Mi lilahagymát, salátát és paradicsomot szoktunk még beletenni a hamburgerekbe. Isteni finom, megéri kipróbálni!
Jó étvágyat :)
tehenészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr474362732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása