Borstörő 2011.12.20. 14:09

Gesztenyebomba

Hozzávalók 25 db:

10 dkg tejcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 7 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 mokkáskanál vaníliaaroma, 1 evőkanál brandy, 1,5 dkg kakaópor, 1-1 evőkanál darált dió, tortadara bevonáshoz
 
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. Hozzákeverjük a gesztenyepürét, a vajat, a porcukrot, a vaníliát és a likőrt. Alaposan összedolgozzuk, és hideg helyre tesszük.
A masszából nedves kézzel diónyi nagyságú golyókat sodrunk, közepébe rakhatunk akár mandulát vagy rumos meggyet is.
Lapostányérba szórjuk a kakaóport, a darált diót vagy a tortadarát, és megforgatjuk benne a golyókat. Kis mignonpapírba tesszük, hidegen tároljuk.
 

Lamia

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr113478201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása