Borstörő 2011.12.13. 09:11

Mézeskalács I.

Tészta hozzávalói (kb. 60 darab):

60 g méz, 75 g vaj, 200 g cukor, 2 evőkanál tej, 1 teáskanál kakaópor, 1 teáskanál fahéj, csipet őrölt szegfűszeg, 200 g liszt, 2 teáskanál sütőpor

 
Ezenkívül:
1 tojásfehérje, 100 g porcukor, díszítő cukorkák, (mogyoró, mandula)
 
Elkészítés:
A mézet a vajjal, a cukorral és a tejjel egy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvadt. A masszát egy tálba adjuk, hidegen felverjük, utána hozzáadjuk a kakaóport, a fahéjat és a szegfűszeget. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kétharmadát hozzáadjuk a mézes masszához, majd a kézi mixer dagasztólapátjával legmagasabb fokozaton átgyúrjuk. A maradék lisztet a munkalapra szórjuk, az előtésztát hozzáadjuk, és sima, tömör tésztát gyúrunk belőle. A tésztát fóliába tekerjük, és hűtőben legalább 1 óráig pihentetjük.
Ezután a tésztát belisztezett munkalapon ½ cm vastagon kinyújtjuk, és különböző formákat szaggatunk ki belőle. Ekkor lehet díszíteni, mandulával, mogyoróval vagy díszítő cukorkákkal. A tésztafigurákat ezután sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
A sütit kivesszük a sütőből, tortarácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tojásfehérjét tálba öntjük, felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és addig keverjük, míg egy sűrű masszát nem kapunk. A mázat zacskóba töltjük, aminek a sarkára kicsi lyukat vágunk, és a mézeskalácsokat feldíszítjük.
Lamia

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr93459694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása