Tészta hozzávaló (kb. 50 db)i:

1 érett banán, 250 g liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan), 125 g porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 csipet só, 100 g lágy margarin

Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy keverőedényben villával szétnyomkodjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a kakaóport, majd a keverőedénybe rakjuk. Belekeverjük a többi hozzávalót és robotgéppel jól összedolgozzuk. Ha nagyon ragacsos a tészta, fóliába csavarva tegyük hűtőszekrénybe 30 percre. A tésztát enyhén belisztezett munkalapon átgyúrjuk, ceruzavastagságú hengerré formázzuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A tésztadarabok végeit elvékonyítjuk, és kifli alakban a kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és 12 perc alatt megsütjük a süteményeket.

Alsó és felső sütésnél: kb. 180 C (előmelegítve)

Hőlégkeveréses sütésnél: kb. 160 C (előmelegítve)

 

Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csokimázzal vagy cukormázzal is díszíthetjük. Vagy sütés előtt megszórhatjuk a kifliket darált mandulával vagy díszítő cukorkákkal.

Lamia

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr73426155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása