Egyszer van, hol nem van, egy messzi-messzi galaxisban egy szép nagy település, amit vezetője, Téem Endre egyszerűen csak „virágzó kertvárosnak” titulál, bár, hogy milyen okból, azt még talán Columbo felügyelő sem tudná kideríteni, mindenesetre az ócska kis Peugeot-jából őt is, és a vadászkopóját is a villanydrótokon tanyázó madárkák mellé rázná az utakon díszelgő rengeteg kráteren való áthajtás. Persze, a gépjárműadót azért szorgosan hajtják befele, a közutak felújítására viszont már nem futja, bár lassan olcsóbb lenne a Holdon levő krátereket betemetni, mint Téem úr virágzó kertvárosában az utakat borító bombatölcséreket.

Ha már adónál tartunk, ez az a hely, amire valószínűleg Téem úr főnöke is fokozottan büszke lehet, hiszen egy olyan adónemet alkalmaznak, ami ellen pont az ő hordájuk dobálta bőszen a parittyáját, sőt, hatalomra kerülésük után még biztos, ami biztos, Téem M. úr meg is emelte ennek kulcsát.

Na, de vissza az utak nem ortodox állapotához. A csatolt fotókat az egyik utcában készítettem, ahol, mióta erre járok, több mint hat éve, minden esőzés után ugyanez a helyzet. Az utcán levő lejtő alján egy Még Kisebb Balatont (a 2011-es országos gyakorlatot követve kereszteljük egyszerűen Foxi Maxi tónak) képezve összegyűlik a víz, úgy, hogy aki gyalogszerrel közlekedik arra, maximum felfújható csónakkal úszhatja meg a kalandot száraz lábbal.

Elgondolkodtam, hogy Téem úr vajon hogy sétáltatta volna itt babakocsival a csecsemőkorú kisfiát, akinek randomszerűen válasszuk a Kisherceg keresztnevet, szóval, hogy tologatta volna itt Kishercegkét a mindig remekül összekombinált öltözékében (pl. khaki színű zakó, fekete mellény, piros nyakkendő), mindennemű úszótudás nélkül. Sőt, mit kezdene vajon Téem úr anyukája, ha erre lakna, és nem tudna, csak gyalogszerrel bevásárolni magának, hogy tudná vajon a kis gurulós szatyrot hazahúzni, ezen a csinos kis tavon keresztül.

Természetesen, egy virágzó kertvárosban üdvözítő dolog a tavak jelenléte, de inkább csak olyan helyeken, ahol gyönyörködni kell benne, nem pedig átúszni rajta.

krtek

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr423335045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása