Borstörő 2011.09.23. 08:51

Nemek harca??

Egy tervezett uniós direktíva szerint a jövőben a terhességi ultrahangot végző orvos nem mondhatja meg a baba nemét a szülőknek. Ezt hallottam ma reggel a rádióban… Mi vaaaaaaaaan???????????? Teljes döbbenet.

Czeizel Endre azt nyilatkozta, hogy az európai ajánlás a 12. hét előtti magzati nem-meghatározásra vonatkozik. Huh, nagy kő leesik… amúgy a 12. hét előtt Magyarországon meghatározzák a gyermek nemét teljes bizonyossággal??? Én még nem hallottam róla, de az nem jelent semmit…
Az Európa Tanács ajánlásának kidolgozói szerint ugyanis túl sok a szelektív abortusz, azaz a szülők kizárólag azért szakíttatják meg a terhességet, mert a születendő baba neme nem felel meg az elvárásaiknak. Jézus ereje! Hát hova jutottunk??? De most komolyan, és tényleg nagyon komolyan kérdezem: HALLOTT MÁR VALAKI OLYANRÓL A TÁG-SZŰK MIKRÓ-MAKRÓ KÖRNYEZETÉBEN, AKI A GYEREK NEME MIATT MEGSZAKÍTATTA A TERHESSÉGÉT???
Most ünnepélyes felhívást teszek közzé: kifejezetten szeretnék egy ilyen hölggyel/házaspárral találkozni, megismerni döntésük okait, akár egy interjút készíteni!
Visszakanyarodva… szóval egyrészt magán a feltételezésen akadtam meg nagyon… de még ha igaz lenne, és lennének ilyen – szerintem elszigetelt, ritkán előforduló – esetek, akkor sem gondolom azt, hogy erre egy algoritmust rá lehet húzni, és kijelenteni a többi 99% felé, hogy már pedig nyaljatok sót, de a gyerek nemét nem mondjuk meg!
Be kell valljam igazából nem vagyok vadfeminista, de még feminista sem, de ilyenkor úgy eszembe jut, hogy ilyen – számomra korlátozásnak tűnő – ajánlásokat, rendelkezéseket, törvénytervezetek, kik találnak ki?? Pasik? Nagy eséllyel… Valahogy úgy érzem, hogy az egyetlen dolog, amivel nem tudnak a nőkön túltenni, nem tudják kontrollálni a terhességet, nem tudják befolyásolni a helyzetet, talán még mindig él az agyukban, hogy nők alacsonyabb rendűek? Korlátozni, szabályozni kell őket, az alantas ösztöneik miatt? De akár idesorolhatnám az abortusz korlátozására tett kísérleteket… ott is egy csökött pasi agyából pattant ki az „ötlet”…
Úgy elképzeltem ennek kapcsán, hogy hogyan is megy ez…. Túlmodoros fejű kisebbségi komplexusokkal teli – magát európai felvilágosult polgárnak valló - pasi reggel felkel, majd azt mondja a feleségének: megvagyok róla győződve, hogy van aki hobbiból abortál, szerintem ezt szankcionálni kell. Majd megreggelizik, közben győzködi magát, hogy igen, mekkora ötlet, és keresi közben az indokokat…
Mi a fene baja van az embereknek azzal, hogy a nő szeretne a saját méhe felett döntést hozni? Mondja már nekem valaki, hogy ez miért nem alapvető emberi jog?
Borstörő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr263247665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R2D2 & C3PO 2011.09.23. 11:32:05

Aha.
Hemofíliás családoknál előfordul...

Már a 6. héten meg lehet állapítani anyai vérből.

Margherita 2011.09.23. 12:59:40

Az USA-ban létezik egy intelligender nevű teszt, ami már 8-10. héten kimutatja a baba nemét állítólag 90%-os biztonsággal (ebay-on is lehet kapni, pár ezer Ft). Ott nagy vitákat váltott ki (ha jól tudom néhány államban nem is kapható patikában) éppen a szelektív abortuszok miatt. Ezt a tesztet amúgy az EU több országában is árusítják, pl. Lengyelországban, Olaszországban is, ha jól tudom...

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.09.23. 13:12:33

@R2D2 & C3PO: @Margherita: Szuper, akkor alkalomadtán betankolok :-DDDD

De amúgy tényleg kiváncsi lennék arra, aki szelektál ez alapján...
süti beállítások módosítása