Mostanában, mikor igazi zsenge cukkiniket kapni a piacon, nálunk cukkini-dömping van. Imádjuk. Minden túlzás nélkül.

Új recept következik, ami osztatlan sikert aratott, és ehhez hozzájárult az is, hogy reggel a piacon akciósan adták a gyönyörű friss sertéskarajt.
Hozzávalók 2 főre a húshoz: 4 ujjnyi szelet csontos sertéskaraj, só, bors, 5 deka vaj és egy kanál olívaolaj keveréke a sütéshez
A cukkini tzatzikihez: 3 db zsenge (maximum kb. 4-5 cm átmérőjű) cukkini, 3 dl görög joghurt, 3 gerezd fokhagyma, kakukkfű, némi só, 3 evőkanál olívaolaj a sütéshez, plusz kettő a tálaláshoz, egy marék fenyőmag, fél citrom leve.
Száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítom a fenyőmagot és félreteszem.
A karajokat besózom és állni hagyom. A cukkiniket alaposan megmosom, és hámozás nélkül kb. 2 mm-es szeletekre vágom, vagy legyalulom uborkagyalun. Ezután serpenyőbe teszem őket kevés felhevített olívaolajra, meghintem sóval és bőven kakukkfűvel. Kevergetve puhára párolom őket és egy salátás tálba teszem hűlni.
Durvára tört borssal, vagy bármilyen ízlés szerinti fűszerkeverékkel meghintem a karajokat és olíva és vaj keverékén (az olíva azért kell, hogy ne égjen meg a vaj) pirosra sütöm őket. Mikor ezzel megvagyok, a cukkini már kihűlt, mehet rá a 3 gerezd zúzott vagy apróra vágott fokhagyma és a fél citrom leve, illetve a 3 dl joghurt. Tálaláskor még rászórok kevés pirított fenyőmagot, és rálocsolok két evőkanál olíva olajat.
A pikáns, könnyű cukkini-saláta és a zsírmentes hús igazi nyáresti vacsorává varázsolják ezt az ételt. Legközelebb kipróbálom úgy is, hogy apróra vágott mentát teszek a joghurtba. Elrontani biztosan nem fogja. Jó étvágyat hozzá!
Ágibébi

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr443106502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása