Azt hiszem, a mindennapok során mindannyian megtapasztalhatjuk, hogy egy kisgyermek születése sok vállalkozás számára mekkora üzletet jelent. A kozmetikumok, tisztítószerek, stb., nem éppen a legolcsóbb kategóriát képviselik és, hát valljuk be, az alig tenyérnyi méretű gyerekruhák is sokszor belekerülnek annyiba, mint az XXL-es méretű felnőtt holmik. Biztos van benne némi segítő szándék is, de azért az is egyértelmű, hogy sok cég marketing célokat szem előtt tartva fog össze egy-egy alapítvánnyal, önkormányzattal, stb., hogy kis termékmintával ízelítőt adjanak a saját kínálatukból, értékesítésüket ösztönözve. Ezzel nincs is semmi probléma, ilyen világban élünk és a vásárlás senki számára sem kötelező.

Nem árt azonban néha az említett ajándékcsomagokat tüzetesebben is megnézni, hiszen találhatunk furcsaságokat, ami pl. a mellékelt képeken látható. A szóban forgó termékmintát egy szervezet ajándékcsomagjának részeként kaptuk meg, hangosan megköszöntük, nemrég azonban észrevettük, hogy a dátumoknál valami nem stimmel. A csomagolás hátuljára nyomtatott felhasználhatósági időpontot, ami szabad szemmel nézve 2010 januárjának tűnik, filccel, vagy valami olyasféle eszközzel, áthúzták, és a csomagolás szélére rágépeltek egy másik, 2014-es időpontot. Feltételezem – lehet, hogy rosszul – hogy ez lenne a termék „új” felhasználhatósági időpontja. Ha ez így van, akkor ezt segítségnek tekinthetjük? Ha óvatlan vagyok, lejárt szavatosságú fürdősót teszek a gyermekem fürdővizébe, ki tudja, milyen következményekkel? Azt nem tudom, és nem is akarom tudni, hogy a gyártótól, vagy pedig a csomag összeállítójától származik-e ez a turpisság (ha egyáltalán az), abban vagyok csak biztos, hogy mi ezt a csomagot idén kaptuk, nem pedig 2010 januárja előtt markoltuk fel és a filctoll sincsen a napi használati tárgyaink között. Természetesen arról is szó lehet, hogy csak én értem félre a dátumokat és minden a legnagyobb rendben van… de laikusként vagyok olyan gyanakvó, hogy ne erre gondoljak.
 
Egy szó, mint száz, nem árt jól megnézni annak az ajándék lónak a fogsorát…  
 
Krtek

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr882925971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása