Gondoltam boncolgathatnánk ma azt a témát, hogy a gyereket tervezőknek hányszor/mikor érdemes együtt lenni a siker érdekében?

Több oldalt is végigböngészgettem, így két következtetést levonnék első körben:
 
 
 
 
-          minél többet szexeltek, annál nagyobb esély a teherbe jutáshoz :-)
-          a napi szex viszont üres tárral lövöldözés
 
Nade akkor most mi legyen? Mi az ideális? A legtöbb oldal a 2-3 naponta történő összebújásra esküszik, hiszen a hímivarsejteknek kell az idő az újratermelődéshez. Továbbá nagyon ajánlják mindkét fél részéről a rendszeres testmozgást, amely szintén fontos a szervezetben dúló folyamatok egészséges működéséhez.
 
A rendszeres testedzés kiváló hatással van az általános egészségi állapotra. Többek között növeli az állóképességet, fokozza a teherbírást, az érelmeszesedést kiváltó vérzsírok szintjét csökkenti és csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, a terhességet tekintve pedig kondicionálja a keringést a terhesség során törvényszerűen kialakuló fokozott igénybevételhez.
 
A petesejt megtermékenyítésre alkalmas élettartama az ovuláció pillanatától számolva kb. 24 óra. Ez a hőmérséklet felszálló ágának elejére esik. A gyakorlatban a teherbe esést az ezt megelőző 12-14 és a követő 20-24 órában történő együttlétek segítik. A hímivarsejtek életciklusa ettől nagyságrendileg nagyobb és gyakorlatilag az ejakuláció idejében aktiválódnak, ezért ez nem jelent korlátozó tényezőt.
Mivel a mérés naponta egyszer történik, a mindennapokban a leeső hőmérséklet napját követően érdemes aktívan próbálkozni. Célszerű az "éles" időszak előtt pár napot kihagyni az együttlétben (szexböjt), hogy amikor kell, a legéleterősebb sejtek kezdjék meg feladatukat. Sajnos, biztos recept nincs, de jó jel, ha 37 fok körül "fent marad" a hőmérséklet.
A méhnyak nyákja ovuláció előtt jelentősen megszaporodik és nyúlóssá válik. Maga a tényleges ovuláció ugyanakkor késhet 24-48 órát.

Néhány apró, de annál lényegesebb dolog: a partnernek tilos a szűk alsógatya és/vagy nadrág, merthogy a herék nem véletlenül vannak testen kívül: kell nekik az alacsonyabb hőmérséklet. A 37 fok körül tartott spermiumok mozgása károsodik, márpedig ez egy verseny nekik.
Nem ajánlott a forró fürdő is: a szokásos 42-45 fokos vízben elég negyed órát eltölteni és legalább egy hétre mozgásképtelenné válnak a kisfickók.

A lelki állapot perdöntő lehet: sem a családi, munkahelyi stresszhelyzetek, sem a görcsös akarás nem kedvez a fogamzásnak.
 
Szóval én azt mondom, hogy némi odafigyeléssel heti minimum 3 összebújással jelentősen növelhetőek az esélyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr322918980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kisbabát nekünk, most azonnal! 2011.05.24. 16:08:18

Hmmm... az első kérdésem innen a kétévesem mellől valami olyasmi lenne, hogy "biztosak vagytok benne?" ;-) De rendben, legyen... ígértem egy "hogyan essünk gyorsan teherbe" posztot, úgyhogy akkor megírom. Előre szólok persze, hogy e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása