Az alábbi receptet a barátnőm küldte, sajnos én nem tudom megcsinálni, mert a Zuram nem brokkoli (és karfiol, és karalábé, és mittudomén mi) kompatibilis. Ettől függetlenül – nyámi – jól hangzik! :-)

 
 
 
 
Hozzávalók:
-    1 egész, kicsontozott csirkemell
-    1 fej brokkoli (lehet karfiol is)
-    pikáns vagy szárnyas fűszerkeverék (LIDL-ben lehet venni)
-   
-    bors
-    delikát
-    pirospaprika
-    fehér bors
-    1-2 gerezd fokhagyma
-    1 natúr és 1 füstölt tömlős sajt
-    1 kk. szódabikarbóna
-    1-2 dl főzőtejszín
-    bacon vagy füstölt szalonna ízlés szerinti mennyiségben
-    (tej)
-    1 cs. penne tészta
 
A csirkemellet apró kockákra vágom. Befűszerezem (pikáns vagy szárnyas fűszerkeverék, fokhagyma, bors, só, delikát, nagyon pici pirospaprika). Kevés olajon megpárolom, majd lepirítom. Pirítás előtt tehetünk hozzá apró kockára vágott füstölt vagy bacon szalonnát is.
 
Amíg puhul a hús, egy natúr és egy füstölt tömlős sajtot (pl. Camping) összekeverek 1 dl főzőtejszínnel. Ha túl sűrű vagy még tejszínnel, vagy ha nincs otthon, tejjel is lehet hígítani. Némi fehér borssal ízesítem.
 
A brokkolit rózsákra szedem, megmosom, majd forrásban lévő vízbe dobom, amíg meg nem puhul (vigyázat! néhány perc elég neki, különben szétmállik). A brokkoli főzővizébe tegyünk 1 kávéskanál szódabikarbónát és sót is. Ha megpuhult a brokkoli, jeges vízbe szedjük ki, majd onnan papírszalvétára.
 
Ha kész a husi, először felöntöm a sajtszósszal, jól összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a brokkolit is. Ha ekkor is túl sűrű, akkor már csak kevés vízzel hígítsuk, de azzal is forraljuk össze.
 
Kifőzök mellé 1 cs. penne tésztát.
 
Tálalásnál a tésztára szedjük rá a szószt. Soha ne keverjük össze, mert ha marad, és hűtőbe tesszük, akkor a tészta magába szívja az összes szószt!!!

 

christeen16

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr532881666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása