Korosztályos tünet a nehéz teherbeesés. Hogy ennek mi oka lehet, hát a fene tudja. Nyilván benne van a stresszesebb életmód, az étkezési szokások átalakulása, a kevés mozgás, a tiszta levegő hiánya, a túlzottan steril környezet, vagy éppen a higénia szabad felfogása…. és gondolom a gyerekvállalás kitolódása is.

Hm. Vagy talán a túlmatekozás, túltervezés? „Jövőre megházasodunk, utána két hónappal nekiállunk gyereket gyártani, hogy legkésőbb jövő ilyenkorra már meglegyen…”. Hát, a természet sajnos nem így működik. És, ha netán nem jön össze az említett 10-12 hónapon belül, akkor hajlamosak vagyunk rágörcsölni, hiszen ez a képlet nem borulhat fel… Persze! Nézzük meg déd-, és nagyszüleinket, vagy épp napjaink, khm, gyerekgyárosait, ők nem görcsöltek/nek, nem matekozták ki, hogy május 28-ig mindenképp meg kell születni, hanem csak tették a dolgukat, aztán a természet elintézte a többit. Ez is a modern ember egyik nagyképűségét és általa vélt mindenhatóságát támasztja alá. Kivághatjuk az erdőket, szabályozhatjuk a folyókat, kiirthatjuk az állatvilágot, építgethetjük a helyükre a hiperszupermodern épületeinket… de a természet, ha úgy dönt, egy csapással a földbe tipor bennünket. Ennél alázatosabbnak kellene lenni és megérteni, hogy nem mi alakítjuk a természetet, hanem fordítva.
Na, de Isten őrizzen, hogy bármiféle tudományos értekezésbe kezdjek, arra ott vannak a brittttttudósok! :-)De ettől függetlenül felteszem a kérdést: mit lehet tenni? Az ember lánya beveti a praktikákat, amit innen-onnan hallott (gyertyaállás szex után halk kuncogás kíséretében, csodateák, célzott napok… khm szó szerint), de pár sikertelen hónap után már nem lehet akkora humorral belevágni a következő ciklusba. És ekkor jönnek az elterelő hadműveletek:
-          elvinni apjokat egy wellness-fitness-szexness hétvégére, avagy ágyakrobatika felsőfokon
 
-          lakásátalakítás; egy kicsit költségesebb terápiás elfoglaltság, de garantáltan erősíti a … khm kapcsolatot :-D (az biztos, hogy az így fogant gyermek lelkileg nagyon-nagyon edzett lesz)
 
-          a külső tatarozása, ami szintén nem egy pénztárcakímélő menet, de a kifejezetten fontos tényező az egészséges napi rutinhoz, és uraim ezzel vitatkozni nem lehet és kész!
 
-          új ruhakollekció beszerzése, mert az elmúlt években végzett kutatások eredménye szerint, jótékony hatással van a nők lelki békéjére (nem röhög, tényleg), bár a férfiak bankkártyáját ilyenkor érdemes nem elöl hagyni, a családi költségvetés érdekében…
 
-          konyhaművészet fejlesztése, bár ezzel óvatosan bánnék, mert bizonyított tény, hogy a túl jó szakácsnővé avanzsált kolleginák egyenes arányban súlytöbbletek problémáját is magukévá tették
 
-          új, esetleg extrém sportok  kipróbálása  (megjegyzem, hogy a dizsi wc-jében megtörtént aktus, nem számít extrém-sportnak)
 
-          egy-egy palack finom bor megbontása és elfogyasztása (segít ellazulni és a fantáziát is felszabadítja)
 
És még sorolhatnám… Egy a lényeg, hogy görcsölni nem ér! Hm. Tudom, tudom, ezen a mondaton én is ki szoktam akadni, mert könnyű annak mondani, aki csak külső szemlélő a történetben, de ugyanakkor a harag felé sem éppen jogos, hiszen csak jót akar. Mondjuk néhány hónap után már gyakorlatilag tele van a padlás a hívatlan jóakarókkal, a kéretlen tanácsokkal, és egyéb segítő vagy éppen fitymáló megjegyzésekkel. Na ilyenkor érdemes bevetni a fentieket! Éééééés érdemes közben a partnert is használni! :-)))))

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr732770399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobseekers 2011.03.25. 20:31:59

@Borstörő: Ja neeem, nem csak a cím, de ezeken már mind túl vagyok. :D

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.03.25. 20:42:59

@Homokvar: Amúgy én is, bár a lakásalakításos téma, ismét felütötte fejét... :-)

jobseekers 2011.03.25. 21:25:57

@Borstörő: Hát akkor nincs más hátra, mint előről kell kezdeni a sort mindaddig, amíg nem jön el a kívánt eredmény. :)
süti beállítások módosítása