Az ember jánya mikor elhatározza, hogy márpedig gyereket akar és kész, azzal kezdi, hogy átfésüli a netet termékenységnövelő praktikák után… Hiába, a XXI. század gyermekei előbb gugliznak, majd utána kérik ki jó anyáink tanácsát… Na, nézzünk ebből néhányat a teljesség igénye nélkül (várok még tippeket):

 
Dohányzás: mindenhol ezzel kezdik, bár azt gondolom, hogy az emberek 98 %-a tudja, hogy gyerekvállalás előtt le kell szokni, és nem árt mindkét félnek... Ezen nincs mit vitatkozni, vagy gyerek, vagy cigi!
 
Stressz mentes környezet: ezen sincs mit magyarázni, vagy hozzáfűzni… megvalósítása nagyjából a lehetetlennel vetekszik. Tegye fel a kezét, aki ezt meg tudja valósítani!
 
Súlykérdések: ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Nyilván mindenkinek megvan az ideális súlya, vagy az, amivel már évek óta együtt él. Leadni a kilókat én csak nagyon indokolt esetben tartom jónak, az egészséges fogyókúra meg ritka. Nemrég hallottam (köszi Brigi), hogy a női zsírszövetben megmarad az ösztrogén,  ami ugye igen fontos eleme a termékenységnek. Szóval nincs mese, kell az a pár kiló plusz!
 
Kor: na ettől is falra bírnék mászni. Persze jobb előbb, mint később, de azért szerintem nem megbotránkoztató (főleg a mai rohanó világban), ha valaki 40 körül vállal gyereket. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki ismeri a késői gyerekvállalásnak a kockázatát. Bár azt kell, hogy mondjam az orvostudomány fejlődése, már olymértékű, hogy ez sem kell, hogy akadály legyen!
 
Barátcserje: az egyik legnépszerűbb természetes alapú peteérést serkentő. Ez gyakorlatilag egy tea (lehet kapni tablettás formátumban is), amelynek rendszeres használatával kordában lehet tartani a magas prolaktin szintet (ez felelős a tüszőrepedés elmaradásáért), enyhíti a PMS tüneteket, elősegíti a rendszeres ciklust.
 
Palástfű: szintén nagyon népszerű; főként a ciklus második felében ajánlott. Elősegíti a lehetséges beágyazódást, enyhíti a PMS tüneteket. PCOS-ben szenvedőknek is javasolt ciklusszabályozásra.
 
Lenmagolaj: nagyon sok előnye van a termékenységre nézve. Nem csupán a leggazdagabb omega-3 zsírsavak forrása, de a legkoncentráltabb esszenciális zsírsavaké is, melyek biztosítják a méh és a petefészek normális működését.

E-vitamin: elősegíti a magzat probléma nélküli kihordását. Növeli a termékenységet, és férfiakra nézve is igen előnyös használata.
 
Bazsalikom: a leveléből készült tea fokozza a libidót és serkenti az ovulációt.
 
Zsálya: a zsálya leveléből készült tea jó hatással van az ösztrogénszintre.
 
Gránátalma: az arab világban és Indiában a nők régóta fogyasztják a gránátalma magjait, amelyek bőségesen tartalmaznak növényi ösztrogéneket, C-és B5 vitamint és káliumot. A magok szabályozzák a hormonháztartást, gyulladás-gátló és erősítő hatásúak.
 
Alternatív terápiás eljárások: akupunktúra által rendszeressé te­hető a menstruációs ciklus, javítható a spermiumok egészsége és a fogamzó-képesség. Reflexológia: a terméketlenségi problémákat hátterében gyakran meghúzódó gyulladásokat a méhfal vérellátásának aktivizálásával gyógyítják, míg a hormonális zavarok a petetermelő és hormontermelő rész masszírozásával állíthatók helyre.
 
Aviva-torna:Ezt én is kipróbáltam, és csináltam is  vagy másfél hónapig, aztán a lustaság győzött… A módszer rendszeres alkalmazásával normalizálható a hormonháztartás, rendezhető a magas prolaktin, tesztoszteron szint, illetve fokozható az alacsony ösztrogén és progeszteron hormonok termelése. Hatására növekszik esély a gyermekáldásra,erősíti a méhet, így hozzájárul a problémamentes várandóssághoz és szüléshez.
 
 
Biztos vagyok benne, hogy a sort a végtelenségig tudnám még folytatni, de inkább kívánok sikeres babásodást!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekmonopoly.blog.hu/api/trackback/id/tr812734086

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóth Eszter - MAGZATTAL 2011.03.13. 10:37:42

VIGYÉL ÁT, RÉVÉSZEMHéjas, leveles homályokszunyó baba-szörnye,ó, szarucska, szellemecske,szájas-orras bőnye,sűrüdöznek már az egekvélünk, a kék bozsgók.Surló-körlő kerubgömbök– mint esők a kosbort –vernek zizgő kozmoszokkal.Ó, a rezge ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhaszgabriella79 2011.03.12. 22:55:32

Nem árt együtt hálnod a férjeddel! Anélkül bizony nem megy :D

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.03.13. 17:32:42

@juhaszgabriella79: Igen, de az nem a termékenységet segíti elő! :-)))
Amúgy ott a pont! :-D

Pizsi16 2011.04.02. 19:21:22

Nem elég együtt aludni...:)

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.04.02. 20:20:45

@Pizsi16: Ha elég lenne, már legalább két poronty visítana mellettem... :-))))
süti beállítások módosítása